Tenis

Čilić: "Kroz glavu mi je nekoliko puta prošao Del Potro iz Zagreba"

Petar Jenjić • petak, 23.11.2018.
Čilić: "Kroz glavu mi je nekoliko puta prošao Del Potro iz Zagreba"
Foto: FaH

Marin Čilić kazao je nakon meča kako se u završnici meča sjetio finalnog meča iz zagrebačke Arene protiv Juana Martina Del Potra. Istaknuo je kako posao još nije gotov jer treba osvojiti još jedan bod...

U prvim dojmovima nakon meča Marin Čilić kazao je kako mu je Borna Ćorić skinuo pritisak s leđa jako dobrim otvaranjem svog meča. Dodao je i kako je odigrao možda najbolji meč u posljednjih nekoliko mjeseci...

"Bilo je sjajno što je Borna otvorio na takav način, poveo s 4:0 u prvom setu i to mi je skinulo mali pritisak s leđa. Znao sam da je Tsonga koji je i dalje, bez obzira koliko dugo bio izvan terena, kvalitetan igrač i on je to pokazao u dva i pol seta. Držao sam odličan nivo igre, jedan od boljih mečeva u posljednjih pet-šest mjeseci. Presretan sam sa svim što sam odradio pretkraj jer je skraćivao poene i potpuno van ritma, ali održao sam koncentraciju."

Jako je dobro igrao na svom servisu, a istaknuo je kako se na tome jako puno radilo posljednjih dana. Dodao je kako je odlično odigrao i iz igre te konstantno radio pritisak na Tsongin servis.

Nakon što je pozvao medicinski time-out, Tsonga je malo razbio ritam igre, a Čilić se prisjetio prošlog finala Davis Cupa protiv Juana Martina Del Potra.

"Prošao mi je kroz glavu Del Potro iz Zagreba u nekoliko navrata jer se i on prenemagao po terenu i time me izbacio iz ritma. Danas sam ostao "unutra", stigli smo do dva boda, ali trebamo dobiti i treći", dodao je Čilić za HTV.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!