Tenis

Hrvatska na korak do Davis Cupa: Čilić vjerojatno protiv Pouillea ide po treći bod

Jan Šneler • nedjelja, 25.11.2018.
Hrvatska na korak do Davis Cupa: Čilić vjerojatno protiv Pouillea ide po treći bod
Foto: FaH

Došao je red i na treći dan Davis Cup finala i dva meča u pojedinačnoj konkurenciji koji će odrediti novog pobjednika posljednjeg ovakvog izdanja...

Danas su na rasporedu dva pojedinačna meča u finalu Davis Cupa i konačno ćemo saznati pobjednika ovogodišnjeg natjecanja. Hrvatska ulazi u finalni dan s velikom prednošću. Ne samo što imaju vodstvo 1:2, nego i predstavom u prva dva meča, Marin Čilić i Borna Ćorić pokazali su spremnost i visoku razinu tenisa.

U ovim trenucima još ne možemo znati kako će izgledati današnja postava Francuske. Za Hrvatsku smo sigurni nastupa Čilić u prvom meču i eventualno Ćorić ako najbolji hrvatski tenisač izgubi. Trenutno su parovi postavljeni sljedeće: Čilić ide na Jeremyja Chardyja, dok Ćorića očekuje Jo-Wilfried Tsonga. Ipak, kako ističu francuski mediji teško je očekivati da će tako doista biti.

Izbornik Francuske Yannick Noah po svemu sudeći trebao bi se u prvom meču odlučiti za Lucasa Pouillea, a za eventualni peti meč koji bi imao natjecateljsku draž, Noah bi mogao umjesto Tsonge ubaciti Pierre-Huguesa Herberta. Postoji više opcija, ali do sat vremena prije prvog meča (13.00 sati), Noah može promijeniti igrača. S obzirom na to kako je Chardy igrao protiv Ćorića, nekako se čini logičnim da uđe Pouille.

Ipak, nevezano za to, Hrvatska danas mora doći do pobjedničkog boda. Čilić je definitivno najbolje rangirani tenisač i protiv koga god igra, mora pokazati mirnoću i stabilnost u svojoj igri. Što se tiče Ćorića, na njemu bi vjerojatno bio veliki pritisak ako Francuske izjednači na 2:2, no ako nam je išta pokazao mladi hrvatski tenisač, onda je to otpornost na svaku vrstu pritiska.

Možemo vrlo optimistično čekati današnje mečeve i ako ćemo biti do kraja objektivni, veliko iznenađenje bi bilo kada ne bi došli do druge titule pobjednika Davis Cupa. Izuzevši jučerašnji susret parova u kojemu su slavili Herbert i Nicolas Mahut koji već dugi niz godina igra zajedno, Hrvatska je trenutno puno kvalitetnija od Francuske u tenisu i to mora pokazati danas u Lilleu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni25.11.2018. u 13:00
    Novinaru, pišeš koještarije - čemu takva .bahatost? Igra se finale, svi se bacaju na glavu, DC se milijun puta pokaza pokazao poguban za favorite.i tebi to nije dovoljno? Jedino je jasno da favorita nema i da nas čeka velika bitka.. Naravno da svi želimo pobjednu - ali ako dečki ne uđu skromno i... [više na forumu]
    Jura Zeleni