Tenis

Hrvatska drugi put u povijesti osvojila Davis Cup!!!!

Jan Šneler • nedjelja, 25.11.2018.
Hrvatska drugi put u povijesti osvojila Davis Cup!!!!
Foto: FaH

Hrvatska je drugi put u svojoj povijesti osvojila Davis Cup! Marin Čilić donio je treći bod slaveći protiv Lucasa Pouillea u tri seta!

Odličnom igrom i rutinskom predstavom za svega 140 minuta, Marin Čilić pobijedio je Lucasa Pouillea! Hrvatska je tako došla do ukupne pobjede protiv Francuske i osvojila drugi naslov pobjednika Davis Cupa u svojoj povijesti. Nakon Bratislave i pobjede protiv Slovačke, Hrvatska nikada neće zaboraviti finale u Lilleu!

Očekivano prvi set je bio izjednačen. Čiliću nije ulazio prvi servis, ali je nadoknađivao odličnim drugim s kojim je uspijevao relativno mirno dolaziti do gemova. Imao je hrvatski tenisač u dva navrata po break loptu, ali se Pouille uspio izvući.

U tie-breaku prvog seta, Čilić prvi dolazi do mini breaka i vodstva od 3:1, no Pouille se brzo vraća i izjednačava. Ipak, najbolji hrvatski reket uspio je s dva vezana oduzeta servisa doći do velike prednosti i slaviti u 13. igri sa 7:3.

Igrao je dobro Čilić, nije to još bio maksimum njegovih mogućnosti, ali objektivno francuski tenisač nije uspijevao doći blizu Marinu. U drugom setu, Čilić je konstantno pritiskao servis Pouillea i konačno u šestom gemu došao do prvog breaka u meču.

Sve bolje igrao je i dva gema kasnije imao veliku priliku. Vodio je s 0:40 i imao čak tri set lopte na servis Pouillea. Nažalost, nije uspio, iako je imao još jednu set loptu. Ipak, to nije previše poremetilo hrvatskog tenisača¸koji je svojim dobrim servisom potvrdio sa 6:3.

Veliku prednost imao je Čilić i samo jedan set dijelio je Hrvatsku od drugog naslova pobjednika Davis Cupa. Odlično je otvorio hrvatski tenisač treći set i u petom gemu došao do važnog breaka. Nije Pouille imao rješenja za igru Čilića, a hrvatski tenisač djelovao je neumoljivo i vidjelo se po njegovom držanju da je maksimalno u meču. U posljednjem gemu, pri vodstvu 5:3, Čilić je odlično odigrao na servis Pouillea i nakon tri meč lopte uspio doći do novog breaka i sa 6:3 slaviti te odvesti Hrvatsku u tenisku povijest.

Davis Cup

Francuska - Hrvatska 1:3:
Lucas Pouille - Marin Čilić 6:7, 3:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!