Rukomet

Težak posao: Oslabljeni PPD Zagreb gostuje kod Golužinog Tatrana

Jan Šneler • utorak, 27.11.2018.
Težak posao: Oslabljeni PPD Zagreb gostuje kod Golužinog Tatrana

U sklopu 9. kola SEHA-Gazprom lige, Prvo plinarskog društvo Zagreb gostovat će kod slovačkog Tatrana kojeg vodi Slavko Goluža. Teško gostovanje za Zagreb koji nastupa bez povećeg broja igrača...

Posljedice subotnjeg remija protiv Nantesa osjećaju se i dalje u redovima Prvog plinarskog društva Zagreb. Čudno zvuči, ali Zagrebaši mogu biti izuzetno nezadovoljni "samo" bodom protiv europskog doprvaka. Zreo je bio Nantes za poraz, no Zagrebaši su si zakomplicirali situaciju i sada je jasno kako moraju slaviti u Varaždinu protiv Motora iz Zaporožja.

Očekuje se da s tom pobjedom dođu u sigurnu zonu i zaključe ovaj jesenski dio sezone. Na proljeće će dosta toga biti drugačije jer odlazi i trener Lino Červar, a PPD Zagreb očekuje četiri utakmice u kojima bi trebalo uhvatiti barem dvije pobjede.

Kada smo to sve rekli, jasno je da Zagrebaši ne daju previše pažnje ovom susretu u SEHA-Gazprom ligi. U Slovačku nisu niti putovali Zlatko Horvat, Lovro Jotić, Ivan Sršen, Damir Bičanić, David Mandić, Leon Šušnja, Tin Kontrec i Urh Kastelic, a nema niti Červara. Niti stanje u slovačkoj momčadi nije idealno.

Tatran je pretrpio težak poraz kod Čehovskih Medveda koji će ih vrlo vjerojatno stajati prolaza u skupini C. Trenutno imaju 12 bodova, dok vodeći Bjeringbro-Silkeborg i Sporting imaju po 14. Za prolaz skupine treba im isključivo pobjeda Sportinga u gostima kod Bjeringbro-Silkeborga i njihova pobjeda protiv Metalurga. Nije nemoguće, ali je dosta teško izvedivo. Za očekivati je da i Slavko Goluža odmara neke igrače i nastoji ih što bolje spremiti za vikend.

Današnji susret neće donijeti neku uzbudljivu igru, ali bit će ovo prilika za Zagrebove juniore da osjete čari igranja SEHA-Gazprom lige. Ono što predstoji u subotu je izuzetno važno i tu PPD Zagreb mora biti najbolji. U SEHA-Gazprom ligi su na prvom mjestu i eventualni poraz od Tatrana u gostima neće poremetiti stanje u momčadi.

SEHA-Gazprom liga, 9. kolo:
Tatran - PPD Zagreb (17.30)

FOTO: SEHA liga

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!