Košarka

Fantastični Harden svladao i Warriorse uz petu uzastopnu utakmicu s 40 plus poena

Branimir Korać • petak, 04.01.2019.
Fantastični Harden svladao i Warriorse uz petu uzastopnu utakmicu s 40 plus poena
Foto: EPA

James Harden igra u nevjerojatnoj formi i s razlogom je prvi favorit za titulu MVP-a lige. Warriorsi su slavili i protiv Rocketsa u gostima, a Harden je definitivno najzaslužniji za to...

Petu utakmicu zaredom James Harden je završio s 40 i više ubačenih poena, a ovaj put žrtva su Golden State Warrorsi. U izostanku Chrisa Paula, Harden je sve preuzeo na svoja leđa i igra u briljantnoj formi, a noćas je osim brojčano visokog učinka, ubacio i trcu za pobjedu 2.7 sekundi prije kraja produžetka.

Warriorsi su u produžetku imali prednost nakon što je Stephen Curry ubacio tricu 23 sekunde prije kraja za 134:132, ali Harden je imao posljednju riječ i 2.7 sekundi prije kraja produžetka ubacuje za pobjedu. Posljednji napad Warriorsa završen je promašajem za tricu Kevina Duranta.

Harden je susret završio s 44 poena(10/23 za tricu), 15 asistencija i deset skokova, a pomagao mu je Clint Capela koji je dodao 29 poena i 21 skok.

Kod Warriorsa Curry je bio najefikasniji s 35 poena i šest asistencija, po 26 poena dodali su Kevin Durant (sedam skokova) i Klay Thompson (pet skokova).

San Antonio Spursi ugostili su Toronto Raptorse i bili su bolji sa 125:107 u susretu u kojem je San Antonio riješio pitanje pobjednika već u prvoj dionici. Sjajan ulazak domaćina i vrlo loš Raptorsa odveli su Spurse na 20 poena prednosti u vrlo ranoj fazi susreta.

Bio je to ujedno i povratak Kawhija Leonarda u San Antonio, ali nije prošao dobro i Raptorsi su upisali visok poraz.

LaMarcus Aldridge predvodio je Spurse s 23 poena i pet asistencija, DeMarcus DeRozan dodao je 21 poen, 14 skokova i 11 asistencija, a Bryn ForbesDelon Wright.

Pobjedu u gostima upisali su Denver Nuggetsi koji su bili bolji od Sacramento Kingsa sa 117:113. Prvo poluvrijeme donijelo je Kingsima čak 66 poena i plus 13, ali nakon toga Nuggetsi su podigli igru u obrani i uz 17 poena Murrayja u četvrtoj dionici stigli su do pobjede.

Jamal Murray upisao je 36 poena, sedam skokova i šest asistencija, Nikola Jokić 26 poena, 13 skokova i šest asistencija, a Mason Plumlee 12 poena i deset skokova.

Kod Kingsa Buddy Hield završio je s 29 poena, a Nemanja Bjelica dodao je 17.

NBA:
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 125:107
Sacramento Kings - Denver Nuggets 113:117
Golden State Warriors - Houston Rockets 134:135 produžetak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!