Tenis

Suze koje su potresle teniski svijet: Andy Murray trpi teške bolove i odlazi u mirovinu

Branimir Korać • petak, 11.01.2019.
Suze koje su potresle teniski svijet: Andy Murray trpi teške bolove i odlazi u mirovinu
Foto: EPA

Trebala je to biti uobičajena pressica uoči početka Australian Opena, ali pretvorila se u ispovijed Andyja Murrayja koji se u jednom trenutku slomio i u suzama priznao kako mu je ovo možda posljednji turnir u karijeri...

Andy Murray vratio se na teren, igrat će na Australian Openu, ali možda će mu to biti i posljednji turnir u karijeri. Iako je bio na operacijama, pokušavao riješiti problem s kukom, bolovi su doslovno neizdrživi i više ne ide.

Noćas je u Melbourneu bio pred novinarima, sve se činilo normalnim do upita kakvo je stanje s ozljedom. Tu se Murray slomio.

"Nije sjajno. U zadnjih 20 mjeseci prolazim kroz neizdržive bolove, napravio sam sve kako bih zaliječio taj problem s kukom, ali nije puno pomoglo. Danas sam bolje nego prije šest mjeseci, ali i dalje trpim žestoke bolove. Teško je."

Murray će u Melbourneu igrati u prvom kolu protiv Roberta Bautiste Aguta.

"Igrat ću, još uvijek mogu igrati do određene razine, ali to nije razina koja me zadovoljava. No nije samo to, bol je prevelika, ne želim više tako igrati. u prosincu sam razgovarao sa svojim timom i rekao im da ne mogu više izdržati te da to mora prestati. Rekao sam im da ću probati izdržati do Wimbledona, to je mjesto gdje bih volio završiti karijeru, ali nisam siguran hoću li moći izdržati još četiri-pet mjeseci ovakvih bolova."

Postoji operacija koja bi mu pomogla, ali on na nju gleda kao na operaciju koja bi mu pomogla u podizanju kvalitete života, a ne da bi se vratio tenisu.

"Postoji ta mogućnost, ali ona bi me oslobodila bolova i pomogla u podizanju kvalitete života. To je nešto što definitivno razmatram, to je operacija na koju bih se odlučio zbog bolje kvalitete života, a ne zbog povratka sportu."

Murray je sve to izgovarao u suzama, bilo mu je vrlo teško i potvrdio je kako mu je možda već ovaj turnir posljednji u karijeri. Velikoj karijeri tijekom koje je tri puta osvajao Grand Slam turnire, ima dva olimpijska zlata, bio je svjetski broj jedan, osvojio 14 Masters 1000 titula i ukupno 45 turnira. Velika karijera na tužan način dolazi kraju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!