Tenis

Prva ATP titula za de Minaura, Australac slavio u "svom" Sydneyu

Jan Šneler • subota, 12.01.2019.
Prva ATP titula za de Minaura, Australac slavio u "svom" Sydneyu
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u australskom Sydneyu domaći tenisač Alex de Minaur slavio je protiv Andreasa Seppija i došao do prvog naslova u svojoj karijeri...

Vjerojatno će se većina tenisača složiti da nema ništa ljepše od pobjede na domaćem terenu. Složit će se s tim i Alex de Minaur, 19-godišnji Australac rođen u Sydneyu koji je upravo danas postao pobjednik ovogodišnjeg ATP turnira u tom gradu. Prošle godine, De Minaur je izgubio u finalu od Daniila Medvedeva, no ove godine bio je bolji od Andreasa Seppija.

Ovo je ujedno bio i prvi osvojeni ATP naslov za Australca, a ovaj tjedan dosegnuo je i najbolji renking u karijeri. Trenutno je 29. tenisač svijeta. Također, važno je napomenuti kako je de Minaur par sati prije finala morao odigrati polufinalni meč protiv Gillesa Simona (6:3 6:2).

Finalni meč nije počeo najbolje za Australca kojeg je Seppi već u prvom gemu breaknuo. Ipak, De Minaur se nije predavao i vrlo brzo je pritisnuo servis talijanskog tenisača te u šestom gemu došao do poravnanja. Činilo se da set ide u tie-break, no u ključnom 12. gemu de Minaur odlično odigrava na servis Seppija i dolazi do tri vezane break lopte.

Talijan je dvije spasio, ali treću nije mogao te je de Minaur osvojio set sa 7:5. U drugom setu ponovno prvi do breaka dolazi Seppi. U sedmom gemu, Talijan koristi grešku protivnika i s 4:3 dolazi na korak do izjednačenja. Trebao je samo potvrditi break i smiriti strasti. Nije uspio, Australac je momentalno vratio izgubljeno i odveo meč u tie-break.

U 13. igri bilo je svega, puno grešaka i preokreta, ali opet je Seppi zakazao. Imao je vodstvo 4:2, servis za prednost od tri poena, no De Minaur se vratio na 4:4. Nadalje, nikad bliže nije osvajanju seta bio Seppi kod 5:4 i dva servisa za slavlje, ali još jednom griješi, Australac osvaja tri poena zaredom i dolazi do slavlja i pobjede u cijelom meču.

ATP Sydney, finale:
Andreas Seppi (Italija, 8) - Alex de Minaur (Australija, 5) 5:7 (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!