Košarka

Lakersi na krilima Zupca slomili Benderove Sunse, Šarić prvi skakač u porazu Wolvesa

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.01.2019.
Lakersi na krilima Zupca slomili Benderove Sunse, Šarić prvi skakač u porazu Wolvesa
Foto: EPA

Ivica Zubac noćas je odigrao svoju ponajbolju utakmicu u dresu Los Angeles Lakersa i predvodio ih je do pobjede protiv Phoenix Sunsa. U njihovim redovima Dragan Bender nije bio učinkovit kao u posljednjim susretima, a poraz je upisao i Dario Šarić s Minnesotom...

Odličan posao odradili su Los Angeles Lakersi na čelu s Ivicom Zupcem noćas u dvoboju s Phoenix Sunsima. Svih 48 minuta bili su bolji protivnik, dominirali su susretom i na kraju zaslužili pobjedu. Zubac je u tom slavlju odigrao svoju ponajbolju utakmicu u dresu Lakersa, upisao rekordan broj skokova i blokada te opravdao minutažu koju je dobio.

Sve češće se spominje kako bi ga Lakersi mogli iskoristiti kao dio nekog većeg tradea, a sa svakom utakmicom Zupcu samo raste vrijednost. Noćas je krenuo u startnoj petorci, nije bilo Tysona Chandlera, ali se izborio za puno veću minutažu nego Javale McGee koji je već renomirano NBA ime i to potvrđuje njegov rast u hijerarhiji.

Na parketu je proveo 35 minuta i za to vrijeme ubacio 24 poena, dva manje od osobnog rekorda, šutirao je za dva 9/16 i slobodna bacanja 6/7 te tome dodao 16 skokova i četiri blokade, oboje učinak karijere. 24 poena dodao je i Kentavious Caldwell-Pope (šest skokova), Brandon Ingram upisao je 22 poena, a Rajon Rondo 11 asistencija.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 21 poen uz šest asistencija, Kelly Oubre 17 poena uz pet skokova, a Richaun Holmes 12 poena uz deset skokova. Dragan Bender za 13 minuta na parketu ubacio je pet poena (2/2 za dva, 0/2 za tri, 1/1 slobodna) te uhvatio četiri skoka.

Dario Šarić i dalje je u statusu pomoćne radne snage u Timberwolvesima bez prave uloge u momčadi. Noćas je Minnesota poražena od Utah Jazza sa 125:111, Šarić je dobio lijepu minutažu prvenstveno zbog problema Taja Gibsona s osobnim pogreškama, ali za tih 30 minuta ubacio je samo tri poena (1/4 sve za tri), no dodao je 11 skokova čime je uz Derricka Favorsa bio prvi skakač susreta.

Donovan Mitchell predvodio je Jazzere s 29 poena i pet asistencija, Ricky Rubio dodao je 18 poena i osam asistencija, a Favors je završio s 11 poena i 11 skokova. Kod Wolvesa Andrew Wiggins ubilježio je 35 poena, a Karl-Anthony Towns 22 uz sedam asistencija i šest skokova.

30 minuta dobio je i Mario Hezonja u porazu New York Knicksa protiv Miamija 106:97. Hezonja je solidno iskoristio pruženu minutažu i u utakmici u kojoj su igrači s klupe Knicksa odradili dobar posao, upisao je 12 poena (3/6 za dva, 1/4 za tri, 3/4 slobodna) uz pet skokova i tri osvojene lopte.

Inače prvo ime Knicksa bio je Tim Hardaway s 22 poena, šest skokova i pet asistencija, Trey Burke dodao je 16 poena, a Damyean Dotson 14 poena. Kod Heata vrlo rano parket je zbog ozljede koljena napustio Derrick Jones, a istaknuli su se Wayne Ellington s 19 poena, Dwyane Wade s 15 poena, deset asistencija i pet skokova te Hassan Whiteside s 13 poena i 16 skokova.

Luka Dončić tek je došao u NBA ligu, a svako malo ispisuje povijest. Noćas je odigrao još jednu maestralnu utakmicu i postao prvi tinejdžer u povijesti NBA lige s dva triple-doublea. 35 poena, 12 skokova i deset asistencija ipak nije bilo dovoljno za veliku pobjedu protiv Toronto Raptorsa, gosti su imali raspoloženog Kawhija Leonarda koji je dodao 33 poena i deset skokova.

A stroj za triple-double Russell Westbrook upisao je još jedan protiv Milwaukee Bucksa, ovaj put u pobjedi Thundera 118:112. Westbrook je ubacio 13 poena uz šut 5/20, uhvatio 13 skokova i podijelio 11 asistencija, no prvo ime susreta bio je Paul George s 36 poena i 13 skokova. Svoju kvotu ispunio je i James Harden u pobjedi Rocketsa na povratku Chrisa Paula protiv Magica. Harden je ubacio 40 poena uz 11 skokova i šest asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 118:112
Dallas Mavericks - Toronto Raptors 120:123
Houston Rockets - Orlando Magic 103:98
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 111:125
San Antonio Spurs - Washington Wizards 132:119
New York Knicks - Miami Heat 97:106
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 116:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!