Košarka

Cedevita upisala još jedan poraz i ponovno bez ijedne pobjede zaključila nastup u Top 16

Branimir Korać • srijeda, 06.02.2019.
Cedevita upisala još jedan poraz i ponovno bez ijedne pobjede zaključila nastup u Top 16
Foto: FaH

Drugu sezonu zaredom Cedevita je završila s nastupom u Top 16 Eurokupa bez ijedne pobjede. Hrvatski prvak tako je u dvije sezone na omjeru 0-12, a 12. uzastopni poraz u Top 16 ovog natjecanja upisao je protiv Zenita u Zagrebu...

Bio je to dvoboj u kojem nije bilo velikog imperativa na obje strane. I Cedevita i Zenit već ranije su ispali iz svih kombinacija za poraz, a ono što su i jedni i drugi htjeli bilo je oprostiti se od natjecanja s pobjedom.

Zenit je na kraju bio uspješniji, upisao je pobjedu 79:75 u susretu u kojem je Cedevita bolje izgledala u prvom dijelu, Rusi su se vratili u nastavku i stigli do pobjede.

Slaven Rimac koristio je desetoricu igrača i jedino Darko Bajo nije ulazio u igru, a među njima desetoricom ravnomjerno je rasporedio minutažu i ne bi trebalo biti neke posebne potrošnje uoči dvoboja protiv FMP-a za vikend koji je Cedeviti ipak važniji s obzirom na borbu za drugu poziciju u ABA ligi.

U susretu sa Zenitom odluka je pala u zadnje tri minute u koje su momčadi ušle poravnate 70:70. Uslijedilo je razdoblje igre s dosta pogrešaka na strani Cedevite, ali svejedno je domaćin dobio priliku za preokret nakon što je Zenit poveo.

Minutu i pol prije kraja Cobbs je smanjio na 72:73, nakon promašaja Simonovića neprecizan je bio i na drugoj strani Murić da bi Simonović košem za 77:72 35 sekundi prije kraja zaključio priču.

Toni Katić predvodio je Cedevitu s 15 poena i šest asistencija, a po 13 poena dodali su Jacob Pullen i Andrija Stipanović (sedam skokova, pet asistencija).

Kod Zenita Jalen Reynolds ubacio je 17 poena uz devet skokova, a Jarrod Utthof dodao je 14 poena.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!