Tenis

Monfils održao lekciju sjajnom Grku, još dva nositelja bez polufinala

Branimir Korać • petak, 08.02.2019.
Monfils održao lekciju sjajnom Grku, još dva nositelja bez polufinala
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici polufinala turnira u Sofiji. Tamo neće biti drugog nositelja Stefanosa Tsitsipasa, četvrtog nositelja Roberta Bautiste Aguta i šestog nositelja Fernanda Verdasca...

Treći nositelj turnira u Sofiji Daniil Medvedev odigrao je odličan meč u četvrtfinalu i upisao je pobjedu protiv Martina Kližana u dva seta. Medvedev je slavio sa 6:4, 6:1 za 70 minuta igre, protivniku nije dopustio nijednu break priliku u cijelom meču, točnije ispustio je ukupno sam šest poena na svom servisu. Nastavio je tako s odličnim igrama ove godine i dohvatio već drugo polufinale.

Četvrti nositelj Roberto Bautista Agut predao je meč bez borbe Martonu Fucsovicsu. Španjolca je pokosila viroza i nije bio spreman za nastup te je morao predati meč.

Vrlo dobar meč odigrao je Matteo Berrettini koji je svladao šestog nositelja Fernanda Verdasca u tri seta. Verdasco je uzeo prvi set, ali nakon toga je pao i do kraja meča nije iskoristio prilike koje su se ukazale te je Talijan odnio pobjedu.

Najzvučniju pobjedu ubilježio je Gael Monfils koji je u dva seta bio bolji od Stefanosa Tsitsipasa. Monfils je izdominirao prvim setom jednim breakom na samom početku i jednim na samom kraju seta. U drugom setu obojica su igrali vrlo dobro na svom servisu i odluka je pala tek u tie-breaku. Tamo je Tsitsipas poveo s 5:4 uz mini break i onda izgubio oba poena na svom servisu te uskoro i meč.

ATP Sofija, četvrtfinale:
Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Martin Kližan (Slovačka) 6:4, 6:1
Marton Fucsovics (Mađarska) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 4) predaja Bautista Agut
Matteo Berrettini (Italija) - Fernando Verdasco (Španjolska, 6) 4:6, 7:5, 6:4
Gael Monfils (Francuska, 7) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!