Košarka

Kutak za kladioničare: Zadar dočekuje Cibonu, Manchester United želi nastaviti pozitivan niz

Petar Jenjić • subota, 09.02.2019.
Kutak za kladioničare: Zadar dočekuje Cibonu, Manchester United želi nastaviti pozitivan niz
Foto: FaH

Kladioničarski kutak ide dalje, a pred nama je prvi dan vikenda. Manchester United gostuje kod Fulhama protiv kojeg će pokušati nastaviti niz odličnih rezultata, Daniil Medvedev borit će se s Gaelom Monfilsom za finale ATP turnira u Sofiji, dok dan zaključuje hrvatski košarkaši derbi u kojem Zadar dočekuje Cibonu...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Zadar - Cibona

Najveći hrvatski košarkaši derbi kreće večeras od 21 sat, a bez obzira na formu momčadi, ovakve utakmice uvijek donose posebnu draž. Večeras će Zadar kao domaćin tražiti bijeg od posljednje dvije pozicije, posebno ohrabren nakon vrijedne pobjede na gostovanju kod Mege Bemax. Teško je povjerovati kako Zadrani puno bolje igraju u gostima nego na domaćem terenu ove sezone, a pobjeda protiv Mege bila je četvrta u pet utakmica u ovom natjecanju. Bila je to vrlo dobra utakmica Nazorove momčadi koja od početka do kraja nije dopustila protivniku da uzme stvari u svoje ruke te je u konačnici zasluženo stigla do pobjede.

S druge strane, Cibona ima sedam pobjeda ove sezone, jednu više od večerašnjeg protivnika, međutim, u posljednje dvije upisala je poraze. Mornar nije ostavio previše prostora Vukovima koji su izgubili u Baru s 91:78, međutim, još bolniji bio je poraz u prošlom kolu na domaćem parketu. Protivnik je bio Partizan koji je apsolutno dominirao kroz svih 40 minuta. Zagrebačka momčad ostala je bez prave šanse, vidjela se razlika u kvaliteti te je u konačnici srpska momčad uvjerljivo slavila (83:59).

U odabiru konačnog pobjednika ovog derbija nisu nam odmogle niti ranije dvije odigrane utakmice ove sezone, obje u Domu Dražena Petrovića. U prvoj je Cibona visoko slavila sa 76:55, no već tri tjedna kasnije, upravo u ABA ligi, slavio je Zadar koji je bio još uvjerljiviji (97:66). Od 16 odigranih utakmica u Zadru u ovom natjecanju Cibona je uspjela odnijeti samo tri pobjede, ali Vukovima pomaže činjenica slab omjer Nazorove momčadi na domaćem terenu ove sezone u kojem su gubili neke utakmica koje su trebali pobijediti. Ipak, malu prednost dajemo Zadru koji će igrati uz veliku podršku s tribina. Iako se čini kako je to znao biti uteg ove sezone, vjerujemo kako to neće biti slučaj danas.

Prognoza: Pobjeda Zadra

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Zadra 1.60, neriješeno 14.0, pobjeda Cibone 2.40

Daniil Medvedev - Gael Monfils

Turnir u Sofiji stigao je do poluzavršnice u kojoj će snage odmjeriti Daniil Medvedev i Gael Monfils. Nakon razočaravajućeg nastupa na Australian Openu francuski tenisač traži povratak u pravu formu. Već smo u jednom od ranijih Kutaka pisali o razvoju ove Monfilsove sezone. Na prvom Grand Slamu sezone nije imao problema protiv Damira Džumhura kojeg je svladao s 3:0 u setovima, međutim, Taylor Fritz bio je nepremostiva prepreka. I više je nego jasno kako Francuz ima kvalitetu za ulazak među deset najboljih, međutim, konstanta ga muči kroz cijelu karijeru. Na ovom turniru pokazao je vrlo dobar tenis odigravši tri meča bez izgubljenog seta protiv vrlo dobrih protivnika. Redom su padali Viktor Troicki, Mihail Kukuškin i Stefanos Tsitsipas, a nastavak dobre igre očekujemo i u ovom meču.

Bit će ovo njegov prvi susret s ruskim tenisačem koji za dva dana puni 23 godine. Zasigurno može biti zadovoljan ulaskom u sezonu u kojoj je upisao tek dva poraza. Na turniru u Brisbaneu upisao je pobjede protiv Andyja Murrayja, Miloša Raonića i Jo-Wilfrieda Tsonge, a tek ga je u finalu zaustavio Kei Nishikori. Vrlo dobar bio je i njegov nastup na Australian Openu, međutim, već je u osmini finala naletio na dominantnog Novaka Đokovića protiv kojeg je uspio uzeti set, nešto što većina tenisača na prvom Grand Slamu sezone nije uspjela. Za sada je u Sofiji upisao pobjede protiv Robina Haasea i Martina Kližana te kao i za Monfilsa, očekujemo da će s dobrim predstavama nastaviti.

Prognoza: Pobjeda Medvedeva

Koeficijenti (Supersport: Pobjeda Medvedeva 1.75, pobjeda Monfilsa 1.85

Fulham - Manchester United

Čak 11 bodova bio je Manchester United od mjesta koja vode u Ligu prvaka po dolasku Olea Gunnara Solskjaera, ali uslijedilo je veliko buđenje Crvenih vragova koji igraju puno bolje nego je to bio slučaj kod Josea Mourinha. Momčad ide korak po korak hvatajući četvrtu poziciju koju Chelseaju može barem privremeno oteti. Bez ulaska u Ligu prvaka sezona se može proglasiti promašajem, a to će im biti sasvim dovoljan motiv da dođu do pobjede kod Fulhama.

Craven Cottage ugostit će prvu utakmicu 26. kola u kojoj se Fulham očajnički muči s formom. Izgubio je pet od posljednjih šest utakmica u Premiershipu i morat će napraviti puno više ako se ne žele već nakon jedne sezone vratiti u Championship. Iako se ima još dosta za igrati do kraja sezone i iako je puno bodova u igri, vrijeme je za momčad Claudija Ranierija da krene s osvajanjem bodova jer Burnley kao posljednja momčad izvan zone za ispadanje bježi sedam bodova.

Upravo je Burnley jedina momčad koja je od dolaska Solskjaera na klupu Uniteda uspjela uzeti bod Manchesteru. Iako je imao vodstvo od 2:0 na Old Traffordu sve do 87. minute, nije uspio doći do pobjede. S velikim samopouzdanjem igra United, a posebno Paul Pogba koji je "prodisao" promjenom trenera. Zbog rezultata i svega prikazanog u posljednja dva mjeseca, očekujemo kako će gosti upisati nova tri boda.

Prognoza: Pobjeda Manchestera s dva ili više golova razlike

Koeficijent (Supersport): 2.70

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!