Košarka

Veliki preokret Oklahome kod Houstona, Magic lakoćom svladao Buckse bez Antetokounmpa

Petar Jenjić • nedjelja, 10.02.2019.
Veliki preokret Oklahome kod Houstona, Magic lakoćom svladao Buckse bez Antetokounmpa
Foto: EPA

Još šest utakmica odigrano je noćas na NBA parketima, a svakako posebno vrijedi izdvojiti Oklahomu City Thunder koja je nadoknadila 26 koševa zaostatka i stigla do pobjede protiv Houston Rocketsa. Orlando je lakoćom porazio Milwaukee koji je igrao bez Giannisa Antetokounmpa...

Jako dobru napadačku utakmicu odigrala je Utah Jazz koja je na domaćem terenu, uz 52% šuta iz igre, nadigrala San Antonio Spurse rezultatom 125:105. Tom pobjedom stigla je na omjer 43-1 u utakmicama u kojima barem polovičan učinak šuta iz igre.

Rezultat je bio izjednačen na 32:32, a tada domaćin radi seriju od 9:0. Napadao je redovito preko reketa, od Spursa u tom segmentu bio bolji čak 22:2 te je na poluvrijeme otišao s 14 poena viška (62:48). Do kraja susreta bez većih su problema sačuvali prednost domaći igrači.

Do slavlja je Utah predvodio Donovan Mitchell s 23 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je Rudy Gobert dodao 21 koš i 13 skokova. DeMar DeRozan s 23 koša i pet asistencija te LaMarcus Aldridge s 15 poena i deset skokova bili su najbolji kod Spursa.

Memphis Grizzliesi s tri nova igrača u rotaciji i više minuta za rezervne igrače mučili su se u napadu, ali su ipak stigli do pobjede protiv New Orleans Pelicansa sa 99:90. Protivnikovo mučenje sa šutem iskoristili su na najbolji mogući način, stigli do dvoznamenkaste prednosti krajem treće četvrtine (72:62), imali 12 poena viška u završnici susreta, a zatim zaključili susret u svoju korist.

Najbolju utakmicu sezone odigrao je Joakim Noah koji je predvodio Memphis s 19 poena i 14 skokova. Justin Holiday dodao je 15 koševa i pet skokova, a Jaren Jackson Jr. 14 poena.

Julius Randle s 21 poenom i šest skokova predvodio je Pelicanse, Jrue Holiday dodao je 15 koševa, sedam skokova i pet asistencija, a Anthony Davis 14 poena, 16 skokova i šest asistencija.

Utakmica Houstona i Oklahome u potpunosti je opravdala očekivanja, a u konačnici je do pobjede, nakon što je tijekom utakmice gubio i 26 razlike, stigao Thunder koji je slavio rezultatom 117:112. Bio je to najveći povratak u povijesti momčadi.

U završnici prvog poluvremena Rocketsi su imali vodstvo 68:42, a na početku treće četvrtine 24 koša viška, no uslijedila je velika serija gostiju koji se potpuno vraćaju u utakmicu. Russell Westbrook donio je Thunderu poen prednosti (113:112) 26 sekundi prije kraja. Nakon što je na drugoj strani James Harden promašio tricu, Paul George uhvatio je skok, a zatim realizirao slobodna bacanja. Pogriješili su Rocketsi na početku sljedećeg napada, a to je ujedno bio i kraj za njih.

Iako je imao deset izgubljenih lopti, Russell Westbrook ubilježio je deveti uzastopni triple-double čime je izjednačio rekord Wilta Chamberlaina. Susret je zaključio s 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija, no prvo šutersko ime bio je Paul George s 45 koševa i 11 skokova.

29. uzastopnu utakmicu James Harden prebacio je 30 poena, a noćas je susret zaključio s 42 koša. Dodajmo kako je na granici triple-doublea bio Chris Paul s 18 koševa, deset skokova i devet asistencija.

Bez Giannisa Antetokounmpoa Milwaukee Bucksi noćas nisu imali šanse protiv Orlando Magica koji ih je svladao rezultatom 103:83. Bila je to najlošija napadačka utakmica Bucksa ove sezone. Magic je vodstvo preuzeo sredinom prve četvrtine i do kraja ju nije ispuštao, a kako je vrijeme odmicalo bila je sve veća.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jonathan Isaac sa 17 koševa i šest skokova, dok su po 15 poena dodali Terrence Ross i Nikola Vučević (17 skokova, pet asistencija).

Buckse je predvodio Eric Bledsoe s 19 koševa, 11 skokova i pet asistencija, Malcolm Brogdon dodao je 14 poena.

NBA:
Utah Jazz - San Antonio Spurs 125:105
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 120:129 (John Collins 21p, 5sk / Kemba Walker 37p, 7as)
Chicago Bulls - Washington Wizards 125:134 (Zach LaVine 26p, 6as / Bradley Beal 31p, 4ukl)
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 99:90
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 112:117
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 83:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!