Košarka

Derbi Fenerbahčea i Anadolu Efesa jamči sjajnu košarku, pred nama dvoboj Vasca de Game i Fluminensea

Jan Šneler • nedjelja, 17.02.2019.
Derbi Fenerbahčea i Anadolu Efesa jamči sjajnu košarku, pred nama dvoboj Vasca de Game i Fluminensea
Foto: EPA

Pred nama bi mogao biti zanimljiv kraj tjedna, a donosimo vam po jedan nogometni, košarkaški i teniski par. Zanimljivu utakmicu gledat ćemo u finalu turskog košarkaškog Kupa, kao i finalu Taca Guanabare...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Vasco da Gama - Fluminense

Na rasporedu je finalna utakmica Taça Guanabara dijela prvenstva države Rio de Janeiro, a susrest će se Vasco Da Gama i Fluminense. Utakmica će se igrati na mitskoj Maracani, domaćem terenu Fluminensea. U polufinalu je Vasco Da Gama uvjerljivo slavila protiv Resendea, dok je Fluminense bio bolji od Flamenga.

Očekuje nas večeras vrlo uzbudljiva utakmica jer se oba kluba jako dobro poznaju i po sezoni odigraju više od četiri utakmica. Vasco da Gama je posljednji put izgubila prije više od tri mjeseca i to od Palmeirasa u prvenstvu Brazila. Od tada primili su samo četiri pogotka, a postigli čak 14 uz šest pobjeda i dva remija.

Što se tiče druge momčadi, ona također imaju dobru obranu. Fluminense je u posljednjih pet susreta izgubio samo jednom, pobijedio četiri puta uz gol razliku 13:2. Taj jedini poraz došao je upravo od Vasca u petom kolu grupne faze Taça Guanabare.

Danas pretpostavljamo da će susret biti vrlo gust i neizvjestan, a prema tome teško je očekivati da će momčadi zabijati puno pogodaka. Za očekivati je težak i tvrd susret u kojem će odlučivati dobre obrane.

Prognoza: Manje od 2.5 golova

Koeficijenti (PSK): Manje od 2.5 @1.60, Više od 2.5 @2.05

Fenerbahče - Anadolu Efes

U finalu košarkaškog Kupa Turske sastaju se Fenerbahče i Anadolu Efes. To svakako nije čudno jer se radi o dvije najbolje turske momčadi. Fantastično stoje obje ekipe u Euroligi i ovo će svakako biti prava poslastica za sve ljubitelje dobre košarke.

U jučerašnjim polufinalnim susretima, Efes je rutinski svladao Bešiktaš i već u trećoj četvrtini imao ogromnu prednost. S druge strane, Fenerbahče se dosta mučio s Turk Telekomom, iako je za vjerovati da nisu igrali na najvišoj mogućoj razini. Svakako ako misle danas pobijediti Efes, Fenerbahče će morati igrati puno bolje.

Obje momčadi igraju solidnu obranu, ali također imaju jako dobar napadački potencijal. Nerijetko Efes u Euroligi ili domaćem natjecanju zabije preko 90 koševa, a iznimka nije niti Fenerbahče. Teško je predvidjeti koja će momčad bolje izgledati u večerašnjem dvoboju, ali nekako smatramo kako bi oklada na koševe bila najbolji izbor.

Prognoza: Više od 154.5 koševa

Koeficijenti (Supersport): Više od 154.5 @1.85, Manje od 154.5 @1.85

Elis Ymer - Pedro Martinez

Na rasporedu je večeras posljednje kolo kvalifikacija na ATP turniru u Rio de Janeiru. Četvrti nositelj kvalifikacijskog turnira Elias Ymer igra protiv osmog nositelja Pedra Martineza. Radi se o dva mlada igrača, od kojih Šveđanin Ymer ima za sada puno bolju karijeru.

Ymer je nešto stariji od Martineza, ali već sada češće igra na ATP turnirima pa čak bilježi nastupe i na Grand Slam turnirima, dok Španjolac ipak većinom igra po Challengerima i Futuresima. Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, većih uspjeha nisu imali i svakako da bi im plasman na glavni ždrijeb ATP turnira u Rio de Janeiru bio dobar poticaj za nastavak.

Iako bismo prednost dali Ymeru, s obzirom na to da se kvalifikacije igraju na zemlji, Martinez tu stoji puno bolje nego na nekoj drugoj podlozi. Španjolac će sigurno pružiti veliki otpor Šveđaninu i stoga smatramo kako bi ovaj meč mogao otići u tri seta i veći broj gemova.

Prognoza: Više od 21.5 gemova

Koeficijenti: Više od 21.5 @1.85, Manje od 21.5 @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!