Nogomet

Atletico u Madridu zasluženo slavio protiv indisponiranog Juventusa

Jan Šneler • srijeda, 20.02.2019.
Atletico u Madridu zasluženo slavio protiv indisponiranog Juventusa
Foto: EPA

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka, madridski Atletico je slavio protiv Juventusa (2:0) i s velikom prednošću odlazi u Torino...

Iako su smatrani jednim od favorita ovogodišnje Lige prvaka, nogometaši Juventusa večeras to nisu pokazali. Diego Simeone u potpunosti je nadmudrio kolegu Massimiliana Allegrija i potpuno zasluženo došao do velike pobjede u prvom susretu osmine finala.

Nije prošla niti minuta susreta, a Atletico je tražio jedanaesterac. Antoine Griezmann je šutirao, Blaise Matuidi visoko podignuo nogu, došlo je do kontakta, ali Felix Zwayer nije se odlučio za kazneni udarac.

Par minuta kasnije, iz velike udaljenosti tukao je Cristiano Ronaldo, ali njegov udarac uspješno je odbio Jan Oblak. Prije tog slobodnog udarca, zbog pomicanja u bloku, Diego Costa dobio je žuti karton što je značilo da neće imati pravo nastupa u uzvratu. S obzirom na to da se radilo o osmoj minuti, dosta teška kazna za španjolskog napadača.

Juventus je bio dobar u uvodnim minutama te je u 12. minuti Leonardo Bonucci odlično skočio nakon kornera, ali njegov udarac odlazi iznad gola. Tu negdje nažalost utakmica je utihnula. Gledali smo čvrstu borbu na sredini terena, ali pravih prilika nije bilo. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Thomas je također dobio žuti karton i neće imati pravo nastupa u uzvratnom susretu.

U nastavku susreta, Atletico je bio daleko bolja momčad. Već u 50. minuti, Giorgio Chiellini je pogriješio, Costa se lagano othrvao Bonucciju i krenuo sam na vratara Juventusa. Wojciech Szczesny je već bio svladan, ali Costa puca daleko pored gola. Tri minute kasnije, Griezmann lijepim lobom želi prevariti poljskog čuvara mreže, ali ovaj vršcima prstiju odbija loptu u gredu. Kasnije je Chiellini izbio loptu kako domaći ne bi zabili iz odbijanca.

Embed from Getty Images

U međuvremenu je i Alex Sandro požutio te je postao već treći igrač koji neće moći igrati u uzvratu. U 70. minuti, Alvaro Morata odlično reagira na centaršut i zabija za vodstvo Atletica. Veliko slavlje domaćih prekinuo je sudac koji je odlučio pogledati videosnimku. Sve usporedne snimke su pokazivale da je bilo kontakta između Morate i Chiellinija, ali tek snimka s druge strane pokazala je očigledni prekršaj napadača Atletica. Gol je opravdano poništen i čak se niti domaći nisu previše bunili.

Ipak, Atletico nije morao dugo čekati. Devet minuta kasnije, nakon gužve u šesnaestercu, najspretniji je bio Jose Gimenez koji je preciznim šutom pogodio za 1:0. Tražili su gosti opet pregledavanja videosnimke, ali nije bilo temelja za nešto tako. Zasluženo je Atletico došao do vodstva, a četiri minute kasnije došli su i do drugog gola.

Ponovno je gužva bila u šesnaestercu Juventusa, a Diego Godin karate udarcem pokušava ubaciti, no lopta mu prelazi preko noge, odbija se od Ronaldova leđa i ulazi u mrežu. Juventus je bio pred potpunim raspadom, no Atletico je pragmatično odlučio zatvoriti pristupe golu i zadržati veliku prednost.

Treba izdvojiti još udarac Federica Bernardeschija u 90. minuti, no i tu je Oblak bio na mjestu. Što se tiče Marija Mandžukića, hrvatski napadač odigrao je vrlo dobru utakmicu, u više navrata sjajno spuštao loptu za svoje suigrače, no danas je Juventus kolektivno odigrao slabu utakmicu.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Atletico Madrid - Juventus 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!