Zimski sportovi

Pinturault slavio u kombinaciji, Zubčić sjajan osmi

Jan Šneler • petak, 22.02.2019.
Pinturault slavio u kombinaciji, Zubčić sjajan osmi
Foto: EPA

Prva od tri utrke Svjetskog kupa u bugarskom Baskom je završena. Skijaši su odradili kombinaciju, a sjajan uspjeh ubilježio je Filip Zubčić koji je završio na osmom mjestu...

Nakon netom održanog Svjetskog prvenstva u skijanju i paralelnog slaloma u Stockholmu, danas je održana utrka u kombinaciji za skijaše. U bugarskom Banskom do pobjede je stigao francuski skijaš Alexis Pinturault.

Sjajno je Francuz odradio dionicu spusta, a u slalomskoj vožnji bio dovoljno koncentriran i sa šestim mjestom došao do ukupne pobjede. Moramo istaknuti i Filipa Zubčić koji je nakon 24. mjesta u spustu, natjecanje u slalomu završio na trećem mjestu i tako došao do ukupno osmog mjesta.

Najbolji u slalomu, Marcel Hirscher očekivano je bio slabiji u spustu, ali je to bilo dovoljno za drugo mjesto i stotinku bolji rezultat od Stefana Hadalina koji je bio treći.

Natko Zrnčić-Dim nije bio na razini zadatka. Nakon 44. mjesta u spustu, tek 30. mjesto u slalomu donijelo mu je ukupno 33. mjesto s više od šest sekundi zaostatka za pobjednikom.

Svjetski kup, kombinacija (m):
1. Alexis Pinturault (FRA) 1:55.55
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.68
3. Stefan Hadalin (SLO) +0.69
4. Riccardo Tonetii (ITA) +1.11
5. Trevor Philp (KAN) +1.15
...
8. Filip Zubčić (HRV) +1.38
33. Natko Zrnčić Dim (HRV) +6.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!