Tenis

Kukuškin i Tsitsipas rutinski do finala Marseillea

Jan Šneler • subota, 23.02.2019.
Kukuškin i Tsitsipas rutinski do finala Marseillea
Foto: EPA

Odigrana su dva polufinalna ogleda na ATP turniru u Marseilleu, a za naslov će se boriti prvi nositelj Stefanos Tsitsipas i Kazahstanac Mihail Kukuškin...

Završnica je ATP turnira u Marseilleu, a danas poslijepodne postali su poznati sudionici finalnog meča. Bit će to ogled prvog nositelja Stefanosa Tsitsipasa i Mihaila Kukuškina koji su bili bolji od Davida Goffina i Uga Humberta.

Kukuškin je bolje ušao u meč od Francuza. Već u prvom gemu imao je čak pet break prilika na servis Humberta, no francuski tenisač se izvukao. Ipak, pri sljedećem servisu, Kazahstanac je uspio doći do breaka kojeg je dobro sačuvao do kraja i finiširao set sa 6:4.

U nastavku, ponovno Kukuškin bolje otvara, nakon tri break lopte konačno u petom gemu dolazi do oduzetog servisa. Sve je išlo dobro, no pri vodstvu 4:3, Humbert se vraća i uzima izgubljeno. Nije dugo trajala sreća domaćeg tenisača jer je Kukuškin u devetom gemu ponovno došao do breaka kojeg je uspio zadržati i slaviti s još jednih 6:4.

U drugom polufinalu, Tsitsipasu je trebala 71 minuta da dođe do pobjede nad Goffinom. Prvi set bio je napet. Niti jedan tenisač nije uspijevao oduzeti servis do 11. gema kada Belgijac koristi greške prvog nositelja i dolazi do prednosti 6.5. Grčki tenisač ipak nije dopustio Belgijcu set jer je već u sljedećem gemu napravio break i odveo meč u tie-break.

U 13. igri sve je išlo na ruku Tsitsipasu koji je sa 7:1 okončao prvi set. U nastavku nastavak igre iz tie-breaka. Tsitsipas oduzima prva dva servisa Gofinu, dopušta Belgijcu osvajanje samo dva poena na suparnikovom servisu i s rutinskih 6:2 ulazi u finale.

ATP Marseille, polufinale:
Mihail Kukuškin (KAZ) - Ugo Humbert (FRA) 6:4 6:4
Stefanos Tsitsipas (GRČ, 1) - David Goffin (BEL) 7:6(1) 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!