Nogomet

Juventus u lovu na Atletico Madrid, gosti uvjereni u prolaz

Jan Šneler • utorak, 12.03.2019.
Juventus u lovu na Atletico Madrid, gosti uvjereni u prolaz
Foto: EPA

Uzbudljiv uzvratni susret osmine finala Lige prvaka očekuje nas u Torinu između Juventusa i Atletico Madrida. Nakon prvog ogleda gosti imaju dva pogotka prednosti i na Juventusu je da pokuša napraviti veliki pothvat...

Razočaravajuće je odigrao Juventus prvu utakmicu protiv Atletico Madrida i večeras slijedi uzvrat u Torinu u kojem Stara Dama nema pravo na kiks. Atletico Madrid ima veliku prednost od dva pogotka razlike, ali jasno je kako protiv Juventusa niti jedna prednost nije dovoljno velika.

Juventus ima osiguranu titulu prvaka Italije, ali navijače to ne zadovoljava. Očekuje se iskorak u Ligi prvaka te je upravo zbog toga doveden i Cristiano Ronaldo. Od Portugalca se jako puno očekuje večeras, a ispadanje u osmini finala bilo bi razočarenje za torinski klub.

Što se tiče izostanaka nema Samija Khedire, Juana Cuadrada, Douglasa Coste i Alexa Sandra, dok bi u samoj špici napada trebali biti Ronaldo i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Ipak, Massimiliano Allegri ne želi otkrivati planove prije početka susreta.

"Ovo ne može biti utakmica godine jer je tek osmina finala i bili bi uništeni kada bi ovo bila utakmica godine. Moramo biti mirni, igrati bolje nego u Madridu i nastojati okrenuti deficit u našu korist. Atletico je momčad koja ima tri naslova Europske lige i dva finala Lige prvaka koje su umalo osvojili. Riječ je o iznimno jakoj momčadi", rekao je talijanski trener.

S druge strane, Atletico stiže s velikih 2:0 u Torino, no poznavajući karakter Diega Simeonea, opuštanja zasigurno neće biti. Gosti sigurno neće nepotrebno srljati, ali kroz polukontre i kontre mogli bi opasno zaprijetiti. Dosta problema Simeone ima s lijevom stranom jer zbog ozljede neće biti Filipe Luisa i Lucasa Hernandeza. Od ostalih igrača, Diego Costa i Thomas Partey imaju suspenziju zbog kartona, dok bi Diego Godin trebao biti potpuno spreman.

"Godin je spreman i trenira s ostatkom momčadi. Što se tiče Juventusa, osim Ronalda, momčad je snažna i ima niz važnih igrača. Dva su poluvremena u ovakvim ogledima i momčad koja je najbolja u oba osigura prolaz. Samo ono što se događa na terenu je važno", dodao je Simeone.

Utakmica počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti Bjorn Kuipers iz Nizozemske.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Juventus - Atletico Madrid (21.00)
1. utakmica: 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!