Nogomet

Modrić: "Nadam se da ćemo ipak imati više prostora i da će Mađari igrati otvorenije"

Mihaela Bradovski • petak, 22.03.2019.
Modrić: "Nadam se da ćemo ipak imati više prostora i da će Mađari igrati otvorenije"
Foto: Pixsell

Nije bilo jednostavno i Hrvatska se dosta mučila s Azerbajdžanom koji je stajao u čvrstom bloku te zatvarao sve pokušaje Dalićevih izabranika. Luka Modrić nakon susreta isticao je kako su bodovi ipak najbitniji...

Luka Modrić odradio je dobru utakmicu protiv čvrstog protivnika koji je zatvarao brojne hrvatske pokušaje i u konačnici ističe kako su bodovi najvažniji.

"Najbitnije je da smo uspjeli uzeti tri boda i da smo pozitivno startali u nove kvalifikacije. Mislim da smo igrali dosta dobro, imali smo inicijativu i stvarali prilike i poluprilike, ali Azerbajdžan se dosta dobro branio. Izašli su nam u dvije kontre i iz jedne su zabili gol. Sve u svemu mislim da možemo biti zadovoljni. Znali smo da će biti teška utakmica i na to smo upozoravali. Otvaranje kvalifikacija uvijek zna biti nezgodno, ali možemo biti zadovoljni s tri boda. Jedino što nije najbolje funkcioniralo je povratak u obranu nakon kornera i naših prekida. To moramo popraviti u idućoj utakmici."

Slijedi gostovanje u Mađarskoj gdje također neće biti jednostavno, ali Modrić se nada kako će Mađari ipak pružiti nešto više prostora.

"Isto nas očekuje teška utakmica. U Slovačkoj su izgubili i sigurno će htjeti to popraviti pred svojim navijačima. Nadam se da ćemo ipak imati više prostora i da će igrati otvorenije nego što je to igrao Azerbajdžan. Moramo biti pravi i dobro se oporaviti i nadam se pozitivnom rezultatu."

Strpljenja u hrvatskoj igri protiv Azerbajdžana nije nedostajalo, čak niti kada se bližio kraj, a gosti držali remi.

"Bili smo dosta strpljivi, nismo previše srljali, kružili smo oko te njihove zadnje linije i stvarali smo neke šanse, pogotovo iz prekida. Odlučila je fenomenalna reakcija Andreja koji je zabio sjajan gol i pokazao da je u super formi, to nas je dovelo do pobjede i to nam je najbitnije."

Debitirao je Bruno Petković za kojeg Modrić vjeruje kako će biti sa svakom utakmicom još bolji.

"Izgledalo je dosta dobro, odigrao je jako dobru utakmicu, dao nam je ono što nam je trebalo i zadržao dosta lopti. Dobro se kretao i bio je opasan. Sigurno je da će uz još više utakmica i kada se još više uklopi te se budemo bolje razumijevali, bit će još bolje."

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!