Nogomet

Lovren: "Ovo je dobro buđenje za sve nas, ne smijemo živjeti na staroj slavi"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.03.2019.
Lovren: "Ovo je dobro buđenje za sve nas, ne smijemo živjeti na staroj slavi"
Foto: Pixsell

Dejan Lovren odradio je cijelu utakmicu protiv Mađarske, ali kao i ostali igrači iz posljednje linije, nije odisao sigurnošću...

Hrvatska nije dobro izgledala u Budimpešti, a svjestan je toga i Dejan Lovren koji posebno ističe prvo poluvrijeme kao loše razdoblje u igri.

"Svjesni smo i sami da to nije dobro izgledalo u prvom poluvremenu, bez agresije, nismo mogli sačuvati loptu, bili smo dosta statični, dok je u drugom dijelu to bolje izgledalo, ali na žalost mi se uvijek sjetimo kada je prekasno. Mislim da je ovo dobro buđenje za sve nas da jednostavno ne smijemo živjeti na staroj slavi. Svakim danom i svakim treningom moramo potvrditi da sve ono što je napravljeno nije slučajno i sreća u nesreći je što je to tek početak. Pred nama je još dosta utakmica, ja sam i dalje pozitivan. Mađari su zaslužili pobjedu pogotovo što su bili agresivniji. Zadnjih 15-20 minuta smo nešto pokušavali, ali bilo je to malo prekasno."

Lovrena ne zabrinjava činjenica da sve reprezentacije imaju poseban motiv protiv Hrvatske nakon drugog mjesta na SP-u.

"Kao što smo i mi motiviraniji protiv velike Engleske ili Portugala, Francuske, tako i Mađari imaju veliki motiv protiv nas, ali to ništa ne znači. Treba pokazati karakter i odgovoriti na tu agresivnost te potvrditi to što smo napravili u Rusiji. bit će još dosta utakmica, ja vjerujem u ovu momčad i pozitivan sam. Ne treba sada praviti neku ružnu atmosferu od svega ovog. Znam koliko se ja pozitivno osjećam, a znam i kako se ostali momci osjećaju."

Unatoč porazu, podrška s tribina nije izostala, dapače.

"Imali smo opet prekrasnu podršku. Mađarska nije daleko, bio je lijep broj navijača. Zahvaljujem im se što su nas došli bodriti i čak i nakon utakmice su nam pljeskali što nam jako puno znači. Nadam se da ćemo ovo ispraviti u sljedećim utakmicama."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!