Vodeni sportovi

Hrvatska protiv Mađarske traži drugi naslov Europa kupa

Jan Šneler • nedjelja, 07.04.2019.
Hrvatska protiv Mađarske traži drugi naslov Europa kupa
Foto: FaH

Nakon dvije odlične predstave protiv Grčke i Španjolske, Hrvatsku večeras očekuje finalni susret Europa kupa protiv Mađarske...

Iako se očekivalo kako će Talijani svladati Mađare, u finalu Europa kupa Barakude će se boriti protiv Mađarske. Prošle godine, na premijernom izdanju Europa kupa u Rijeci, Hrvatska je u finalu slavila protiv Španjolske.

Odlična je atmosfera i ove godine na Bazenu uz Savu, došlo je i dosta mađarskih navijača tako da stvarno možemo govoriti o pravom vaterpolskom spektaklu ovih nekoliko dana. Hrvatska igra u jako dobroj formi, opasne Španjolce je vrlo dobro kontrolirala i onda potpuno dotukla u posljednjoj četvrtini.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, generalno gledano predivna. Ne ostaje mi ništa drugo nego čestitati Španjolcima. Sjajna su momčad, igrali su, borili se fer i korektno, a poglavito čestitam mojim momcima koji su po tko zna koji put pokazali zašto su svjetski prvaci, zašto su tu gdje jesu. Ostaje taj još jedan korak, još jedna stepenica. Zadnji korak. Želimo ovdje zlato", rekao je jučer nakon utakmice izbornik Ivica Tucak.

Nema nikakve dvojbe kako će finalni meč biti izuzetno zanimljiv jer se radi o dvije sjajne momčadi koje imaju dugu tradiciju međusobnih ogleda. U svakom slučaju, nadamo se dobroj predstavi Hrvatske i drugom naslovu pobjednika Europa kupa.

Europa kup, finale:
Mađarska - Hrvatska (20.15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!