Vodeni sportovi

Hrvatska predala titulu pobjednika Europa kupa, Mađari slavili u Zagrebu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.04.2019.
Hrvatska predala titulu pobjednika Europa kupa, Mađari slavili u Zagrebu
Foto: FaH

Pred punim tribinama bazena Mladosti na Savi Hrvatska je poražena od Mađarske u finalu Europa kupa. Mađari su odigrali odličnu utakmicu i potpuno su neutralizirali Hrvatsku...

Ulaskom u finale Europa kupa, Hrvatska je izborila završnicu Svjetske lige, ali nije uspjela i obraniti titulu pobjednika Europa kupa. Zagrebačko finale protiv Mađarske okončano je porazom, Mađari su slavili s 10:8.

Mađarska je odigrala odličnu utakmicu i na kraju je zasluženo slavila. Hrvatska je imala loš ulazak u utakmicu i nakon toga nije urpjela uhvatiti pravi ritam i potpuno okrenuti situaciju na svoju stranu.

U početku susreta nekako se osjetila nervoza, nije sve funkcioniralo kako je izbornik Tucak zamislio i Mađarska je došla do prednosti. prvo poluvrijeme posebno bilo je ispod razine kakva se od Hrvatske očekivala, bilo je dosta problema u fazi napada i Mađari su na poluvremenu vodili s 5:3.

U trećoj dionici nije se puno toga promijenilo. Mađarska je i dalje bila bolja, a nakon što je došla do tri gola razlike, Hrvatska se našla u (pre)teškoj poziciji.

Do kraja susreta Mađari su zadržali vodstvo i odnijeli pobjedu 10:8 za veliko slavlje i svoju prvu titulu pobjednika Europa kupa.

Strijelce Hrvatske u ovom finalu predvodio je Loren Fatović s tri gola, dva je zabio Maro Joković, a po jedan su dodali Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Josip Vrlić.

Treće mjesto zauzela je Španjolska koja je s 9:7 svladala Italiju dok je Crna Gora peta nakon pobjede 16:14 protiv Srbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!