Hrvatski nogometni kup, polufinale, 23.04.2019, 18:00 h
Dinamo
Dinamo 2:0(1:0) Osijek
Osijek

Osijek pao u Maksimiru: Dinamo s dva pogotka do finala Kupa

Petar Jenjić • utorak, 23.04.2019.
Osijek pao u Maksimiru: Dinamo s dva pogotka do finala Kupa
Foto: Pixsell

Nogometaši Dinama prvi su finalisti hrvatskog Kupa, a danas su na korak do drugog trofeja sezone stigli su pobjedom protiv Osijeka od 2:0...

Odigrano je i prvo polufinale Kupa Hrvatske u kojem je do pobjede i prolaska u finale stigao Dinamo. Zagrebačka je momčad na Maksimiru ugostila Osijek kojeg je uspjela poraziti rezultatom 2:0.

Po jedan pogodak vidjeli smo u prvom i drugom poluvremenu, a iako nije odigrao utakmicu na najvišoj mogućoj razini, Dinamo je ipak uspio slaviti. Gosti su se pokazali u dobrom svjetlu, imali su nekoliko solidnih šansi, no ipak su ostali prekratki.

Prvih desetak minuta susreta nije bilo značajnijih događanja, a od prvih većih uzbuđenja vrijedi izdvojiti tek 15. minuti kada je Mirko Marić matirao Dominika Livakovića, ali izletio je na ubačaj malo prekasno pa je dosuđena nedozvoljena pozicija.

I onda tri minute kasnije zagrebačka je momčad stigla do vodstva. Najveći je posao napravio Bruno Petković koji je okrenuo nekoliko Osijekovih igrača, a zatim proigrao Danija Olma koji bez većih poteškoća zabija zicer.

Uslijedio je jedan dobar period gostujuće ekipe, a u 27. minuti iz velike je daljine pucao Marin Pilj, no Livaković uz manje poteškoće otklonio u korner. Dinamo je iz svog jedinog udarca u prvom poluvremenu stigao do pogotka, Osijek je stajao jako dobro na terenu, ali nije bio konkretan.

Utakmica se u drugom poluvremenu smirila, a iako je Osijek pokušavao nešto napraviti, nije bilo previše šansi. Iz 68. minute vrijedi izdvojiti ulazak Petra Bočkaja koji je tako vraćen u prvu momčad nakon što je prije manje od dva mjeseca izbačen.

Dobru šansu Dinamo je imao u 76. minuti kada je pucao Mislav Oršić iz slobodnog udarca, no Malenica je uspio odbiti u korner. Dvije minute kasnije pucao je i Olmo, no pogodio je tek vanjski dio mreže. Gosti su pokušavali i dalje, no nije išlo, a kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika pobrinuo se Šunjić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!