Hrvatski nogometni kup, polufinale, 24.04.2019, 18:00 h
Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić 1:2 Rijeka
Rijeka

Rijeka svladala Inter i ušla u finale Kupa

Jan Šneler • srijeda, 24.04.2019.
Rijeka svladala Inter i ušla u finale Kupa
Foto: Pixsell

U drugom polufinalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka je svladala Inter i ušla u finale gdje ih čeka zagrebački Dinamo...

Kao što se i očekivalo, finalisti Hrvatskog nogometnog kupa bit će Dinamo i Rijeka. Modri su jučer slavili protiv Osijeka, dok su večeras nogometaši Rijeke pobijedili zaprešićki Inter.

Od početka susreta Riječani su dominirali utakmicom i potpuno zasluženo došli do vodstva u 30. minuti. Lijepu akciju odigrala je Rijeka, sve je započeo Domagoj Pavičić, asistirao Tibor Halilović, a efektno zaobišao vratar i poentirao Robert Murić.

Do kraja prvog dijela, Inter je mogao izjednačiti, no lob Antonija Boseca nije pronašao put do gola. U nastavku susreta, Rijeka nastavlja s boljom igrom, konstantno prijeti, no do drugog pogotka dugo ne stiže. Pokušavali su Halilović i , ali pogotka nije bilo.

Nažalost, u 77. minuti Halilović je zbog ozljede morao napustiti travnjak. Nakon slobodnog udarca, Halilović je dobio udarac u glavu i očito je procjena doktora bila da se radi o lakšem potresu mozga te nije bilo potrebe za rizikom. Nešto kasnije Rijeka je došla do novog pogotka.

Stjepan Lončar odlično je tukao s dvadesetak metara i doveo Rijeku na prag prolaza u finale. Do kraja susreta, Inter je ipak došao do počasnog pogotka. U prvoj minuti sudačke nadoknade, Josip Brezovec pogodio je iz slobodnog udarca za konačnih 1:2.

Finalni susret na rasporedu je 22. svibnja na Stadionu Aldo Drosina u Puli.

NK Inter Zaprešić - HNK Rijeka Rezultati uživo

Hrvatski nogometni kup, polufinale:
Inter - Rijeka 1:2

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!