Ostali sportovi

Andy Ruiz Jr. potvrđen kao novi Joshuin protivnik: "Idem tamo uzeti što je moje"

Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2019.
Andy Ruiz Jr. potvrđen kao novi Joshuin protivnik: "Idem tamo uzeti što je moje"
Foto: EPA

Andy Ruiz Jr. potvrđen je kao novi protivnik Anthonyja Joshue u Madison Square Gardenu 1. lipnja, nakon što je Jarrell Miller pao na doping testu...

Nakon što je Jarrell Miller pao na doping testu, trajala je dvotjedna potraga za novim protivnikom Anthonyja Joshue koji će debitirati u SAD-u 1. lipnja, u Madison Square Gardenu.

Potraga za protivnikom u borbi za IBF, WBA i WBO pojaseve svjetskog prvaka teške kategorije zaustavljena je na Andyju Ruizu Jr., 29-godišnjem američkom boksaču koji ima sjajan omjer od 32-1, uz 21 nokaut. Jedini poraz pretrpio je protiv Josepha Parkera 2016. godine nakon većinske odluke sudaca.

Ruiz je prije desetak dana imao meč protiv Aleksandera Dimitrenka kojeg je zaustavio nakon pet rundi borbe.

"Ovo je moja prilika ispisati povijest. Želim biti jedan od velikana kao što su Julio Cesar Chavez, Mike Tyson, Evander Holyfield i Lenox Lewis. Želim biti u toj kategoriji. Mislim da će to biti tijesna borba, dva borca koja će se lupati po licu. Ući ću u meč s kombinacijama koje nikada nisam radio. Mnogo me ljudi podcjenjuje, ali naviknuo sam na to. Ne idem preplašen niti nervozan, idem tamo ljut da uzmem što je moje", kazao je Ruiz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!