Tenis

Jil Teichmann slavila u finalu Praga i osvojila prvu WTA titulu

Petar Jenjić • subota, 04.05.2019.
Jil Teichmann slavila u finalu Praga i osvojila prvu WTA titulu

Švicarska tenisačica Jil Teichmann pobjednica je WTA turnira koji se ovog tjedna igrao u Pragu, u finalu je bila bolja od Karoline Muchove u tri seta...

U finalu WTA turnira u Pragu gledali smo dvije tenisačice koje su se borile za svoju prvu titulu. Do nje je na kraju stigla Jil Teichmann koja je bila bolja od domaće igračice Karoline Muchove.

U prvom međusobnom dvoboju slavila je sa 7:6, 3:6, 6:4 nakon dva sata i 37 minuta igre te tako nakon uspješno odrađenih kvalifikacija uspjela otići i do kraja, a pritom je izgubila tek dva seta.

Obje tenisačice u prvom su setu imale po break prednosti, ali njihove su se suparnice uspješno vraćale. U produženom tie-breaku bolje je izgledala Teichmann koja je povela sa 6:3 i iskoristila ukupno treću set loptu u 13. igri.

Drugi je set uspješnije odradila Muchova koja je i u trećem odlično krenula. U dva je navrata imala po break prednosti, ali oba se puta Švicarska uspijevala vratiti. U konačnici je kod vodstva 5:4 stigla do svoje prve meč lopte, a više od nje nije joj niti trebalo.

WTA Prag, finale:
Jil Belen Teichmann - Karolina Muchova 7:6 (5), 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!