Tenis

Kutak za kladioničare: Dan u znaku tenisa, Pliškova, Đere i Cecchinato u statusu favorita

Branimir Korać • utorak, 14.05.2019.
Kutak za kladioničare: Dan u znaku tenisa, Pliškova, Đere i Cecchinato u statusu favorita
Foto: EPA

Tenis dominira našom današnjom ponudom, a status favorita pokušat će pobjedama potvrditi Karolina Pliškova, Laslo Đere i Marco Cecchinato...

Karolina Pliškova - Ajla Tomljanović

Sedma igračica svijeta Karolina Pliškova traži pravu formu uoči Roland Garrosa. Dosasdašnja sezona na zemlji je za potpuni zaborav, a s obzirom da na Roland Garrosu Pliškova ne brani puno bodova, vidi priliku da solidnim nastupom napravi skok na ljestvici. Isto vrijedi i za Rim gdje je izgubila prošle godine već na startu stoga joj je svaka pobjeda ovdje bonus. Prva protivnica joj je Ajla Tomljanović koja je u Madridu ispala odmah od Mihaele Buzarnescu, no u Madridu nije briljirala niti Pliškova koja je izbacila Dajanu Jastremsku i zatim izgubila od Kateryne Kozlove. Pliškova je u prvom kolu bila slobodna, a Tomljanović je u prvom kolu izbacila Sloveku Tamaru Zidanšek. U dva dosadašnja međusobna dvoboja Pliškova je bila bolja, no oba susreta bila su na betonu. Početkom godine slavila je u tri seta u Brisbaneu, a 2015. godine slavila je u dva seta u Stanfordu.

Prognoza: Pobjeda Pliškove

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Pliškove 1.55, pobjeda Tomljanović 2.85

Laslo Đere - Nikoloz Basilašvili

Laslo Đere u drugom kolu turnira u Rimu igra protiv Nikoloza Basilašvilija. Đere je u odličnoj formi, odigrao je ove sezone odlično na zemljanim turnirima te je osvojio turnir u Riju, igrao polufinala u Sao Paulu i Budimpešti dok je u Madridu ispao u trećem kolu. Pritom je upisao nekoliko dojmljivih pobjeda pa je u Madridu u drugom kolu svladao Juana Martina del Potra, a zatim je imao na konopcima Marina Čilića koji je ipak izvukao pobjedu u tri seta. U prvom kolui Rima svladao je Mihaila Kukuškina u dva seta. Basilašvili je ove sezone na zemlji upisao samo dvije pobjede i to u Budimpešti protiv Petera Gojowczyka te u Rimu protiv Martona Fucsovicsa. Nije za protivnike imao igrače iz Top 20, ali je više mečeva izgubio nego dobio. Đere se tri puta sastao s Basilašvilijem, sva tri puta na zemlji i dva puta je slavio. U zadnjem međusobnom dvoboju u Budimpešti slavio je s 3:6, 6:2, 6:3.

Prognoza: Pobjeda Đerea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Đerea 1.60, pobjeda Basilašvilija 2.20

Marco Cecchinato - Philipp Kohlschreiber

Zanimljiv dvoboj na kraju današnjeg programa u Rimu. Marco Cecchinato pred domaćim navijačima igra protiv Philippa Kohlschreibera, iskusnog Nijemca s kojim se dosad nije susretao. Cecchinato je u solidnoj formi, ove sezone osvojio je turnir u Buenos Airesu na zemlji, a Monte Carlu i u Münchenu upisao je po dvije pobjede. Slavio je u Monte Carlu protiv Stana Wawrinke u tri seta, a zaustavio ga je tek Guido Pella u zanimljivom meču u tri seta. Ovdje je u prvom kolu nakon velike borbe izbacio Alexa De Minaura s 4:6, 6:3, 6:1. Kohlschreiber je u nekim svojim standardnim izdanjima, solidnu formu drži jako dugo i poput Cecchinata ima četvrtfinale u Münchenu. Nijemac je u Rimu upisao pobjedu u prvom kolu protiv Gillesa Simona sa 6:2, 3:6, 6:3. Cecchinato je pred domaćim navijačima ipak blagi favorit.

Prognoza: Pobjeda Cecchinata

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Cecchinata 1.65, pobjeda Kohlschreibera 2.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!