Nogomet

Kutak za kladioničare: Lekin Brugge mora do pobjede u Liegeu, a Hurricanesi za ostanak u seriji

Branimir Korać • četvrtak, 16.05.2019.
Kutak za kladioničare: Lekin Brugge mora do pobjede u Liegeu, a Hurricanesi za ostanak u seriji
Foto: EPA

Četvrtak donosi nastavak programa na turniru u Rimu gdje zbog kiše dan ranije nije odigran nijedan meč. Nastavlja se i finalna serija Istočne konferencije u NHL-u kao i završnica belgijskog prvenstva...

Anett Kontaveit - Maria Sakkari

16. igračica svijeta Estonka Anett Kontaveit u drugom kolu Rima igra protiv Grkinje Marije Sakkari. Sakkari je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacija, svladala je Veru Zvonarevu i Andreu Petković u dva seta da bi u prvom kolu igrala protiv nesuđene protivnice Donne Vekić, Anastazije Pavljučenkove i svladala ju je također u dva seta. Kontaveit je odradila samo jedan meč i to protiv Mone Barthel koju je svladala u tri seta. Kontaveit iza sebe ima sjajan nastup u Stuttgartu gdje je pobjeđivala i Caroline Garciju i Viktoriju Azarenku, a zaustavljena je tek u finalu gdje je poražena od Petre Kvitove. Posljednji međusobni dvoboj između Kontaveit i Sakkari okončan je pobjedom Estonke u tri seta.

Prognoza: Pobjeda Kontaveit

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Kontaveit 1.65, pobjeda Sakkari 2.10

Standard - Club Brugge

Club Brugge do kraja prvenstva mora upisati obje pobjede i nadati se pomoći Anderlechta i Standarda u borbi za naslov prvaka. Prednost Genka nad Bruggeom je taman tri boda, a upravo Standard je prvi od dva protivnika Bruggea do kraja sezone. Standard više nema nekih velikih imperativa, a to se vidi i po njegovim nastupima, upisao je četiri uzastopna poraza. Lekin Brugge u prošlom kolu ugostio je na svom stadionu Genk i svladao ga preokretom 3:1. Genk je rano došao do vodstva, ali domaćin je sjajnom igrom u drugom poluvremenu okrenuo rezultat. U ovaj dvoboj Brugge ulazi u statusu favorita i učinit će sve za tri boda. Svaki drugi ishod mogao bi definitivno izbaciti Lekinu momčad iz igre za titulu.

Prognoza: Pobjeda Club Bruggea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Standarda 4.20, neriješeno 3.80, pobjeda Club Bruggea 2.00

Carolina Hurricanes - Boston Bruins

Boston Bruinsi vode 3-0 u seriji protiv Hurricanesa, no iz Caroline poručuju kako se neće samo tako predati i pokušat će napraviti čudo ili se barem još jednom vratiti na svoj led. Hurricanesi su igrali odlično do ove serije, ali prva dva susreta u Bostonu otišla su u potpunosti na stranu Bruinsa koji su slavili i u trećoj utakmici u Raleighu. Briljirao je Tuukka Rask koji je skupio 35 obrana i vodio svoju momčad do pobjede 2:1. Hurricanesi su u toj utakmici bili bolji, međutim nisu uspjeli probiti Raska, ali najavljuju kako se neće oprostiti od doigravanja metlom. U NHL-u je sve moguće i ako Carolina upiše pobjedu u četvrtoj utakmici, nimalo ne bi bilo nemoguće da se vrati na svoj led pa čak i izbori sedmu utakmicu. "Hurricanesi su prejaka i prekvalitetna momčad da bi imali lagan posao. Niti prva tri meča nisu bila lagana, neće niti ovaj. Očekuje nas jako teških 60 minuta", poručuje Rask.

Prognoza: Pobjeda Caroline (konačni ishod)

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Caroline (konačni ishod) 1.77, pobjeda Bostona (konačni ishod) 1.83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!