Tenis

Nevjerojatni Nadal prepustio broju jedan samo jedan gem u prvom i trećem setu

Branimir Korać • nedjelja, 19.05.2019.
Nevjerojatni Nadal prepustio broju jedan samo jedan gem u prvom i trećem setu
Foto: EPA

Rafael Nadal pobjednik je velikog turnira u Rimu i to na vrlo impresivan način. Do slavlja je došao u tri seta, ali u prvom i trećem je uništio Novaka Đokovića...

Niti Novak Đoković u Rimu nije mogao ništa Rafaelu Nadalu. Najbolji tenisač u povijesti na ovoj podlozi odigrao je briljantan meč i izuzev drugog seta koji je i osvojio, Đoković nije bio ravnopravan.

U prva četiri meča u Rimu Nadal je izgledao uglavnom nestvarno, nitko mu nije bio niti blizu osvajanja seta, Chardy i Basilašvili uzeli su ukupno po jedan gema, jednako i Đoković u onim setovima koje je Nadal uzeo. Konačnih 6:0, 4:6, 6:1 u finalu jasno je upozorenje svima što Nadal želi i za što je spreman u Parizu.

Prvi set bio je potpuno jednosmjeran. Nadal je na svom servisu izgubio samo ukupno tri poena, a oduzeo je sve servise Đokoviću te set osvojio sa 6:0.

U drugom setu Nadal je kod 3:3 imao 0:40, nije to iskoristio i u desetom gemu Đoković je zaprijetio, izborio set loptu na servis Nadala i odmah je iskoristio.

Nakon što je uzeo set sa 6:4, činilo se da smo "dobili meč" i uzbuđenja u trećem setu. Međutim tamo praktički repriza prvog. Razlika je ta što je Đoković uspio uzeti jedan gem, ali ništa više od toga.

Konačnih 6:0, 4:6, 6:1 sve govori, a Nadalu je ovo čak deveta titula u Rimu. Zadnju je osvojio prošle godine kada je svladao Alexandera Zvereva u tri seta.

Masters 1000 Rim, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:0, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!