Nogomet

Kutak za kladioničare: Dinamo i praška Slavia idu po duplu krunu

Branimir Korać • srijeda, 22.05.2019.
Kutak za kladioničare: Dinamo i praška Slavia idu po duplu krunu
Foto: Pixsell

Osim što ovog tjedna uglavnom završavaju nogometne lige diljem Europe, odigravaju se i završnice kupova. Tako će dana Dinamo i Rijeka u Puli te Banik i Slavia u Olomoucu odlučivati o osvajaču trofeja...

Dinamo - Rijeka

Diano ide po duplu krunu, a Rijeka po svoj jedini trofej ove sezone. Modri su tu favoriti, bez obzira što se očekuje da će u Puli Riječani imati više navijača i osjećati se kao domaćini. Ovosezonski dvoboji Rijeke i Dinama uglavnom su odigrani po istom obrascu, Rijeka se branila, Dinamo napadao i jasno je da će Simon Sluga imati puno više posla nego Dominik Livaković. I u nedavnom međusobnom dvoboju na Rujevici Dinamo je bio bolji protivnik, stvorio puno više prilika, gađao okvir gola, ali ne i mrežu. Bjelica je i u tom susretu dosta rotirao, no to se nije osjetilo, ali na kraju je s razlogom bio nezadovoljan ishodom. Iako se igralo u Rijeci, na Rujevici, Igor Bišćan je na kraju bio vrlo zadovoljan i igrom i rezultatom. Modri će ovdje još jače pritisnuti, žele završiti sezonu još jednim osvojenim trofejom i Rijeka treba vrhunsko izdanje da izbjegne poraz.

Prognoza: Pobjeda Dinama

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Dinama 1.75, neriješeno 4.00, pobjeda Rijeke 6.00

Andrea Petković - Anna-Lena Friedsam

Andrea Petković uhvatila je neku standardnu razinu forme i drži je već neko vrijeme. U Nürnbergu se bori za ulazak u četvrtfinale, a protivnica joj je sunarodnjakinja Anna-Lena Friedsam koja se tek vraća tenisu nakon više od godinu dana pauze. Friedsam je imala dvije operacije ramena i daleko je od onih pravih izdanja, ali polako se diže i igra sve bolje. Prošle godine nakon Australian Opena morala je na operaciju i vratila se tek ove godine. U Nürnbergu je upisala i prvu pobjedu u glavnom ždrijebu i to u tri seta protiv Irine Begu. Petković je ipak u natjecateljskom ritmu, solidnoj formi, a to je pokazala i u prvom kolu rutinskom pobjedom za svega sat i 15 minuta protiv Cagle Buyukakcay. U meč protiv Friedsam ulazi kao osjetni favorit.

Prognoza: Pobjeda Petković

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Petković 1.60, pobjeda Friedsam 2.10

Ostrava - Slavia Prag

Nakon što je Slavia osvojila naslov prvaka Češke, uz remi u Ostravi bez pogodaka, isti protivnici u Olomoucu se sastaju u finalu Kupa. Slavia želi dvostruku krunu, a Banik prvi trofej nakon 14 godina. Iako je praška momčad osvojila titulu prvaka, proslava naslova je odgođena do završetka Kupa te se nadaju kako će u tome i uspjeti. I Slavia želi ponoviti nešto što godinama nije, naime zadnji put je duplu krunu osvojila još 1942. godine. Ove sezone igrala je odlično, ne samo u češkom prvenstvu već i u Europi gdje će ostati u sjećanju izbacivanje Seville i odličan nastup protiv Chelseaja u četvrtfinalu. U svakom slučaju kvalitetnija je od Banika koji u zadnjih pet odigranih utakmica ne samo da ne zna za pobjedu, već nema nijedan postignut pogodak.

Prognoza: Pobjeda Slavije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Banika 8.00, neriješeno 4.80, pobjeda Slavije 1.50

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!