Košarka

Green: "Kada nema Duranta, moram biti veća prijetnja u napadu"

Petar Jenjić • četvrtak, 30.05.2019.
Green: "Kada nema Duranta, moram biti veća prijetnja u napadu"
Foto: EPA

Igrač Golden State Warriorsa Draymond Green kazao je kako sada nemaju luksuz da se mogu osloniti na napadačke sposobnosti Kevina Duranta te da je njegova uloga u momčadi, zbog Durantova izostanka, drugačija...

S obzirom na to da i dalje nema Kevina Duranta, uloga Draymonda Greena u Golden State Warriorsima se i mijenja.

"Potpuno se mijenja, sada moram biti veća prijetnja u napadu kada nema Kevina. Pokušavam podignuti ritam. Kada je Kevin tu, imamo luksuz da kažemo: "Ovaj set nije prošao, ali možemo dati loptu ovom igraču koji će sve napraviti." Sada nemamo taj luksuz, a kada njega nema, pokušavamo nadoknaditi 37 poena."

Durant je u doigravanju, a prije ozljede, ubacivao 34 poena u prosjeku, dok je njegov nastup u finalu pod znakom pitanja.

"Nećemo nadoknaditi njegovih 37 koševa samo ako budemo hodali gore-dolje i razmišljamo da je sve isto kada je on na terenu. Kako nadoknaditi te poene? Dobiti više posjeda, pojačati ritam tamo gdje želimo i ubacivati neke lagane poene. To se tako nadoknađuje", nastavio je Green.

Igrač Golden Statea odbacio je ideju kako se Warriorsi više "zabavljaju" kada pobjeđuju bez Duranta.

"Ne bih nužno rekao da je više zabavno, ali je kao i sve ostalo u životu. Ako u nešto uđete s malo više nesigurnosti, a uspijete prevladati, onda se osjećate bolje. Kada je on s nama, pri ulasku u dvoranu, znam kako će se utakmica razvijati. I kada nije tu, jako sam uvjeren da ćemo pobijediti. Još uvijek vjerujem da smo najbolja momčad koja ulazi u dvoranu", dodao je Green za ESPN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!