Tenis

Ivo Karlović zaustavljen u četiri seta, Jordan Thompson do trećeg kola

Petar Jenjić • četvrtak, 30.05.2019.
Ivo Karlović zaustavljen u četiri seta, Jordan Thompson do trećeg kola
Foto: EPA

Jordan Thompson zaustavio je Ivu Karlovića u drugom kolu Roland Garrosa, australski tenisač do plasmana u treće kolo stigao je nakon četiri seta igre...

Ivo Karlović zaustavljen je u drugom kolu Roland Garrosa. U četiri seta bolji je od njega bio Jordan Thompson iz Australije sa 6:3, 6:4, 6:7, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 32 minute. Bio im je ovo treći međusobni dvoboj, a ujedno i prva pobjeda Thompsona kojem je ovo prvi plasman u treće kolo nekog Grand Slam turnira.

U svom prvom servis gemu Karlović je spasio jednu break loptu protivnika, no u drugom to nije uspio. Thompson je oduzeo servis bez izgubljenog poena, poveo s 3:1, a prednost sačuvao do kraja seta.

Slično se razvijao i drugi set. Iako je imao priliku zaključiti svoj servis gem u svoju korist, hrvatski tenisač izgubio je tri poena zaredom, a tako ispustio gem. Australski tenisač poveo je s 2:1, uz vlastiti servis, te bez većih poteškoća poveo s 2:0 u setovima.

Ipak smo vidjeli jedan tie-break. Karlović je i u trećem setu morao spasiti jednu break loptu, ali ipak je izborio 13. igru u kojoj je odigrao puno bolje od protivnika. Izgubio je samo dva poena te smanjio zaostatak.

Međutim, na početku četvrtog seta Thompson radi break, vodi s 3:0 te do kraja čuva prednost.

Roland Garros, 2. kolo:
Jordan Thompson - Ivo Karlović 6:3, 6:4, 6:7 (2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!