Liga prvaka, nokaut faza, polufinale, 01.06.2019, 18:00 h
Barcelona
Barcelona 27:29 Vardar Skoplje
Vardar Skoplje

Zadnjih 15 minuta kao u transu: Vardar razbio Barcelonu u završnici i velikim preokretom prošao u finale!

Mihaela Bradovski • subota, 01.06.2019.
Zadnjih 15 minuta kao u transu: Vardar razbio Barcelonu u završnici i velikim preokretom prošao u finale!
Foto: EPA

Poznati su finalisti rukometne Lige prvaka. Veszprem je u prvom polufinalu slavio protiv Kielcea, a u drugom je fantastičnom igrom u zadnjih 15 minuta Vardar izbacio Barcelonu. Španjolci su imali potpunu kontrolu i visoko vodstvo, ali u zadnjih 15 minuta totalno su se pogubili i Vardar je slavio 29:27...

Kakvo polufinale Lige prvaka! Nevjerojatna završnica u drugom polufinalu u Kölnu gdje je Barcelona igrala protiv Vardara i imala u rukama finale 45 minuta i onda se dogodilo nešto što je rijetko tko mogao predvidjeti. Ovako jaka Barcelona doslovno se raspala, gubili su lopte kao klinci, nisu pronalazili način za svladati Milosavljeva i Vardar je napravio čudesan preokret.

Dugo je makedonski prvak igrao ispod očekivanja, kao da je bio u nekom grču i Barcelona je nekako s pola snage držala visoku prednost. No kada je Vardar zaigrao na sve ili ništa kada se počeo približavati, Barcelona ga nije mogla pratiti, bila je sporija, dekoncentrirana - uplašena.

Barcelona je prednost stekla u završnici prvog poluvremena kada se Vardar pogubio i odradio svoje najlošije razdoblje u utakmici. Barcelona je to iskoristila i zaključila prvo poluvrijeme serijom 6:1.

I u drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu, Vardar se mučio i nikako nije mogao uhvatiti priključak, a Barcelona je održavala razliku.

Tako je bilo sve do zadnjih 15 minuta kada se sve okrenulo. U 46. minuti Aleix Gomez zabio je za 25:19, ogromna prednost kada je u pitanju vodstvo ovako jake momčadi, ali Vardar je pokazao klasu i napravio je čudo.

Milosavljev je zaključao svoja vrata, na drugoj strani Vardar je trpao gol za golom, a do poravnanja je stigao golom Rogeria Moraesa u 57. minuti.

Odmah nakon toga Tiagus Petrus ružnim startom ušao je u Krištopansa i zaradio izravni crveni karton, Igor Karačić zabio je za vodstvo i morao igru napustiti zbog ozljede.

Nakon što je poveo, Vardar nije više ispuštao vodstvo. Ukupnom serijom čak 9:1 napravio je totalni preokret i mirno je dovršio posao.

Milosavljev je ubilježio 15 obrana, Krištopans je zabio deset golova, Karačić pet, a Ivan Čupić tri. Kod Barcelone Aleix Gomez zabio je devet golova.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale

Telekom Veszprem33:30Barlinek Industria Kielce
Barcelona27:29Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!