Rukomet

Veliki Thierry Omeyer završio igračku karijeru

Branimir Korać • petak, 07.06.2019.
Veliki Thierry Omeyer završio igračku karijeru
Foto: EPA

Istinski rukometni velikan i vratar koji je toliko puta potvrdio vrhunsku klasu, Thierry Omeyer, odigrao je posljednju utakmicu u karijeri...

I dok su u njegovim godinama sportaši uglavnom već neko vrijeme u mirovini i posvećeni nekim drugim stvarima, Thierry Omeyer branio je i to nije se šlepao i bio član momčadi eto tako već je branio odlično.

I u zadnjoj utakmici u karijeri pokazao je zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih u povijesti. 15 obrana, tri od četiri skinuta sedmerca i samo 20 primljenih golova u 60 minuta. I uz sve to još je postigao jedan pogodak.

Čovjek briljantne karijere, pazite nisku trofeja:

Četiri osvojene Lige prvaka, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo i jedan Superkup Europe. Naslov prvaka Francuske odnio je deset puta, sedam puta osvojio je Kup Francuske, sedam puta Liga kup, tri puta Trofej prvaka, šest puta njemačko prvenstvo, šest puta Kup Njemačke, četiri puta Superkup Njemačke. S reprezentacijom dva puta osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, pet naslova svjetskog prvaka i tri naslova europskog prvaka.

Bio je najbolji igrač svijeta 2008. godine, s nevjerojatnih 94 posto glasova 2010. godine izabran je za najboljeg vratara svih vremena, odnosio je titule najboljeg igrača SP-a, najboljeg igrača njemačkog prvenstva, najboljeg vratara olimpijskih igara, svjetskih u europskih prvenstava te francuskog prvenstva. Čovjek je osvojio sve što je mogao i uvijek igrao ključnu ulogu.

"Još uvijek imam problema shvatiti da je to to. Ne mogu pronaći riječi za ovaj oproštaj, kompletna atmosfera i sva podrška, tu je bila moja obitelj, tu su bili moji prijatelji i jako sam sretan. Hvala svima. Nisam tužan, to je dobro promišljena odluka, uživao sam u tim trenucima", rekao je Omeyer nakon pobjede protiv skromnog Cessona 29:20.

Na oproštajnoj utakmici bili su i Claude Onesta i Jackson Richardson i brojni drugi velikani, a supruga Laurence okupila je bez Titijevog znanja na tribinama 116 rođaka i prijatelja.

Parižani su se isto tako oprostili i od Luke Stepančića koji odlazi u Mađarsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!