Košarka

Tony Parker završio karijeru: "Ako ne mogu više biti Tony Parker, ne želim više niti igrati košarku"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2019.
Tony Parker završio karijeru: "Ako ne mogu više biti Tony Parker, ne želim više niti igrati košarku"
Foto: EPA

Jedan od ključnih ljudi u pohodu Spursa na četiri titule NBA prvaka, Tony Parker, povlači se u igračku mirovinu. Parker je potvrdio kako osjeća da više nije onaj stari i nema smisla mučiti se...

Tony Parker obilježio je jedno razdoblje u NBA ligi i europskoj košarci, a sada je odlučio kako je vrijeme za kraj karijere. Nakon 18 sezona provedenih u NBA ligi, odlučio se za povlačenje u mirovinu.

U razgovoru za The Undefeated, odmah je poručio: "Odlazim u mirovinu. Odlučio sam da više neću igrati košarku."

Parker je u NBA ligu došao nakon drafta 2001. godine kada je izabran kao 28. u prvoj rundi te se pokazao kao još jedan odličan izbor Spursa.

Želja mu je bila odraditi 20 sezona u NBA ligi, ali sve je teže hvatao korak s mlađima, imao je i sve češće problema s ozljedama te je odlučio kako nema smisla mučiti se i narušavati ugled skromnim nastupima.

U Spursima je ostavio velik trag, s njima je osvojio četiri naslova NBA prvaka i to 2003., 2005., 2007. i 2014. godine, a 2007. godine izabran je i za najboljeg igrača NBA finala.

Parker je šest puta nastupio na All-Star susretu, tri puta je izabran u drugu najbolju petorku lige te jednom u treću. Nakon 17 sezona u Spursima, prošlu sezonu odradio je u Hornetsima.

Parker je i s francuskom reprezentacijom bio uspješan, jedan je od onih igrača "stare škole" kojima je rijetko kada bio problem pojaviti se u reprezentaciji i uvijek je sa zadovoljstvom predvodio Francusku. S njom je osvojio i naslov europskog prvaka u Sloveniji 2013. godine, srebro u Litvi 2011. te dvije bronce. Bio je i zlatni na europskom prvenstvu do 18 godina u Zadru.

"Puno toga utjecalo je na moju odluku o odlasku u mirovinu. Na kraju dana, ako ne mogu više biti Tony Parker i boriti se za titule, ne želim više niti igrati košarku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBATony Parker
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!