Nogomet

Fernando Torres završio 18-godišnju profesionalnu igračku karijeru

Mihaela Bradovski • petak, 21.06.2019.
Fernando Torres završio 18-godišnju profesionalnu igračku karijeru
Foto: EPA

Igrač koji je obilježio jedno razdoblje madridskog Atletica i Liverpoola, Fernando Torres, završio je igračku karijeru. Nakon 18 godina profesionalnog igranja, Torres se povlači u mirovinu...

Napadač koji je briljirao u dresu madridskog Atletica i Liverpoola, odlazi u mirovinu, a završava karijeru u Japanu gdje je nosio dres Sagan Tosua koji mu je tako bio posljednji klub.

Fernando Torres odlučio se povući s 35 godina, posljednjih godina karijera nije bila onako produktivna i kvalitetna kao ranije i odlučio je reći dosta.

Po dobrom će ga pamtiti navijači madridskog Atletica gdje je krenuo u profesionalni nogomet i u čijim je redovima briljirao do 2007. godine kada je otišao u Liverpool.

U Liverpoolu je nastavio gdje je stao u Atleticu i potvrđivao je status tada jednog od najubojitijih napadača svijeta. No pad je stigao ranije nego što je itko mogao očekivati.

Transfer iz Liverpoola u Chelsea za Torresa je bio prekretnica i nikada kasnije nije prikazivao takve igre kao što je prikazivao početkom karijere.

U Chelseaju je imao dosta razočaravajućih nastupa pa je jedno vrijeme proveo i na posudbi u Milanu gdje također nije briljirao da bi se 2015. godine vratio u Atletico.

Tada je karijera već bila u padu, Torres se nije isprofilirao kao prvi napadač i nije bio ubojit kao ranije, no igrao je solidno. Prošle sezone preselio je u Japan, ali tamo je u 32 nastupa u svim natjecanjima postigao samo četiri gola.

U dresu španjolske repretzentacije Torres je ubilježio više od 100 nastupa te postigao gotovo 40 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!