Nogomet

Curacao do povijesne pobjede, Salvador i Jamajka odigrali bez golova

Petar Jenjić • subota, 22.06.2019.
Curacao do povijesne pobjede, Salvador i Jamajka odigrali bez golova
Foto: EPA

Odigrane su utakmice drugog kola skupine C Gold Cupa. Bez pogodaka odigrali su Salvador i Jamajka, dok je Curacao porazio Honduras te tako stigao do prve pobjede u povijesti ovog natjecanja...

Noćas su odigrane dvije utakmice drugog kola Gold Cupa. U skupini C snage su odmjerili Salvador i Jamajka, dvije reprezentacije koje su u prvom kolu upisale pobjede protiv Curacaa odnosno Hondurasa. Međutim, noćas nijedna momčad nije uspjela osigurati plasman u sljedeću fazu s obzirom na to da su odigrali bez pogodaka.

S druge strane, šanse za prolazak dalje osigurao je Curacao koji je minimalno svladao Honduras i tako po prvi puta, još od 1969. godine, upisao pobjedu na Gold Cupu. Trenutno je na tri boda te će u posljednjem kolu igrati za prolazak dalje protiv Jamajke.

Kroz veći dio prvog poluvremena Honduras je apsolutno dominirao terenom. Pogodio je okvir gola, a u nekoliko navrata Eloy Room spašavao je svoju reprezentaciju od pogotka.

Međutim, kada ne iskoristite pogreške, slijedi kazna. Igrala se 40. minuta Leandro Bacuna dobio je loptu unutar kaznenog prostora i opalio isprve u bliži kut za, kako se na kraju pokazalo, tri boda Curacaa. U nastavku susreta Honduras je nastavio prijetiti, ponovno je pogodio stativu, no rezultat se nije promijenio.

Gold Cup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Salvador0:0Jamajka
Honduras0:1Curacao
1Jamajka 34:3+15
2Curacao 32:204
3Salvador 31:4-34
4Honduras 36:4+23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!