Copa America 2019., nokaut faza, četvrtfinale, 28.06.2019, 21:00 h
Venezuela
Venezuela 0:2 Argentina
Argentina

Argentina izborila polufinale Copa Americe i ogled s Brazilom

Marjan Kreševac • petak, 28.06.2019.
Argentina izborila polufinale Copa Americe i ogled s Brazilom
Foto: EPA

U drugom četvrtfinalnom susretu Copa Americe na legendarnoj Maracani snage su odmjerili Venezuela i Argentina. Nakon blijedih izdanja u grupnoj fazi natjecanja, Argentincima je ovo bila prilika pokazati da znaju igrati nogomet i pobjedom osigurati polufinalni ogled protiv domaćina, Brazila. Ponovno igra Argentine nije ostavljala bez daha, ali ruku na srce bilo je to puno bolje nego u skupini. Na kraju balade Argentina je pogocima Martineza i Lo Celsa slavila rezultatom 2:0...

Argentinski izbornik odlučio se protiv Venezuele na teren poslati prokušanu jedanaestoricu koja mu je i donijela nastup u četvrtfinalu zahvaljujući pobjedi u posljednjem kolu protiv Katara. U ofenzivnom dijelu momčadi ponovno se nije našlo mjesta za Dybalu, Messi, Martinez i Agüero dobili su prednost. Taj dio momčadi večeras nije očekivao lagani zadatak, Venezuela je u tri odigrana susreta primila samo jedan pogodak i to protiv Brazila.

No Argentina je pronašla rješenje za problem zvan obrana Venezuele i to vrlo brzo, već u 10. minuti. Messi je izveo korner s lijeve strane, nitko nije uspio zahvatiti loptu glavom i ona dolazi na drugu stranu kaznenog prostora do Agüera. Napadač Manchester Cityja vraća prizemnu loptu na peterac gdje se u šumi igrača najbolje snalazi Martinez i šalje loptu u mrežu.

U prvih deset minuta Argentina izgleda daleko najbolje na ovom prvenstvu, a Venezuela se orijentirala na defenzivu i čuvanje vlastitog gola. U 22. minuti Argentina je tražila kazneni udarac no sudac je nakon pregleda VAR-a pokazao da se igra nastavlja.

Nakon postignutog pogotka igra Argentine poprilično se razvodnila, lopta je šetala s jedne na drugu stranu bez neke konkretne ideje što napraviti s njom. Cijela momčad čekala je trenutak genijalnosti Messija, ali najveća zvijezda na terenu nije pokazivala ni blizu onoga što može i zna. Vrijedi izdvojiti tek situaciju iz 39. minute susreta kada je Messi ubacio iz slobodnog udarca, a Pezzella glavom poslao loptu visoko preko vratiju. Iako izrazito jalova to je bila najbolja prilika Argentine nakon vodstva.

U 49. minuti Martinez je umalo postigao svoj drugi pogodak, sjajno je ušao iza leđa obrane Venezuele, pucao, ali udarac je otišao pored vratnice. Za igrača koji ima prednost ispred Dybale trebao je puno bolje riješiti izglednu situaciju. U drugom dijelu dočekali smo konačno i buđenje Venezuele, lopta je sve češće bila u njihovom posjedu, a igrači Argentine sve su se dublje povlačili prema vlastitom kaznenom prostoru.

U 65. minuti susreta izbornik Argentine izazvao je salvu zvižduka na Maracani kada je iz samo njemu poznatih razloga iz igre izvadio svog daleko najboljeg igrača Martineza i umjesto njega na teren poslao Di Mariu. Da je to bila jako loša odluka pokazalo se vrlo brzo jer bez Martineza nestalo je i ono malo ideje u igri Argentine tako da je Venezuela potpuno preuzela kontrolu i opasno stisnula. U 73. minuti umalo izjednačenje, Hernandez je ušao u kazneni prostor s desne strane, ali malo preblizu korner liniji tako da Armani sjajnom refleksnom reakcijom zaustavlja njegov pokušaj udarca.

I onda na vrhuncu pritiska Argentina dolazi do drugog pogotka uvelike zahvaljujući vrataru Venezuele. Agüero je pucao iz daljine, Farinez je dlanovima odbio loptu izravno na noge Lo Celsa koji nema težak zadatak pospremiti loptu u mrežu. 77. minuta i vodstvo od 2:0 trebalo bi biti i više nego dovoljno Argentincima za ulazak u polufinale.

Argentina je izborila pobjedu i plasman u polufinale Copa Americe, ali nije prikazala igru dostojnu njihovog renomea u razmjerima svjetskog nogometa i ako se nešto drastično ne promijeni loše će se provesti u srazu s Brazilom.

Copa America 2019., nokaut faza

četvrtfinale

Brazil4:3 **Paragvaj
Venezuela0:2Argentina
Kolumbija4:5 **Čile
Urugvaj4:5 **Peru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!