Tenis

Nonšalantnost koštala Tomića kazne: "Nisam vidio njegov servis, bio je užasan meč"

Petar Jenjić • četvrtak, 04.07.2019.
Nonšalantnost koštala Tomića kazne: "Nisam vidio njegov servis, bio je užasan meč"

Australski tenisač Bernard Tomić kažnjen je s kaznom od 50 tisuća eura jer u prvom kolu Wimbledona "nije igrao u skladu s profesionalnim standardima"...

Nakon samo 59 minuta igre Bernard Tomić poražen je u prvom kolu Wimbledona od Jo-Wilfrieda Tsonge sa 6:2, 6:1, 6:4. Još od 2004. godine, kada je Roger Federer porazio Alejandra Fallu sa 6:1, 6:2, 6:0, nije odigran tako kratak meč.

Međutim, kako javlja organizator, Tomić nije igrao u skladu s profesionalnim standardima, te je kažnjen s 45 tisuća funti (50 tisuća eura) što je ujedno nagrada za tenisače koji ispadnu u prvom kolu.

"Prema mišljenju suca, igra Bernarda Tomića nije bila u skladu s profesionalnim standardima koji se na ovoj razini očekuju. Sukladno tomu, mora platiti maksimalnu kaznu od 45 tisuća funti", javlja organizator turnira.

Svoje mišljenje dao je i sam Tomić koji nije želio odgovoriti na pitanje je li bio sretan uloženim trudom te dodao kako i dalje ima istu strast za tenisom kao i ranijih godina.

"Reternirao sam prilično loše, nisam vidio njegov servis. Bio je užasan meč. Mislim da sam igrao najbolje što mogu, ali igrao sam užasno. Odservirao je 24 asa ili tako nešto."

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!