Tenis

Mektić i Škugor rastužili Britance i izbacili Murrayja iz turnira

Jan Šneler • subota, 06.07.2019.
Mektić i Škugor rastužili Britance i izbacili Murrayja iz turnira
Foto: EPA

U drugom kolu Wimbledona u konkurenciji parova, Nikola Mektić i Franko Škugor za točno tri sata svladali su Francuza Pierrea-Huguesa Herberta i Britanca Andyja Murraya...

Braća Andy i Jamie Murray neće po dobrome pamtiti ovogodišnji Wimbledon i hrvatske tenisače. Nakon što je Ivan Dodig s Filipom Polašekom svladao Jamieja, danas su Nikola Mektić i Franko Škugor u drugom kolu svladali Andyja i njegovog partnera Pierre-Huguesa Herberta.

Prvi set bio je dosta izjednačen, oba para su imala break lopti i priliku za prednost, ali do breakova nije došlo. Prva dionica meča trajala je više od sat vremena, a okončana je nakon tie-breaka. Herbert i Murray su bili koncentriraniji u 13. igri i rutinski sa 7:4 došli do prednosti.

Ipak, nastavak meča pripao je hrvatskom paru. U drugom setu, Herbert i Murray imali su dvije velike break prilike kod rezultata 2:2, ali Mektić i Škugor su izdržali. U posljednjem gemu drugog seta, pri vodstvu 5:4, hrvatski par koristi jednu break loptu i dolazi do oduzimanja servisa vrijednog seta.

Treći set bio je najbolji za Mektića i Škugora. Već u četvrtom gemu dolaze do breaka i vrlo suvereno plove ka vodstvu. Kod vodstva 5:2, Mektić i Škugor imali su čak pet break, odnosno set lopti i nakon maratonskog gema i posljednje break lopte uspijevaju doći do vodstva sa 6:2.

Posljednji set bio je dosta sličan trećem. Oba para su sjajno servirala, s tim da su Herbert i Murray očajno odradili drugi gem u kojem su Mektić i Škugor došli do breaka. Ukupno, u tom setu, francusko-britanski par osvojio je svega tri poena na servis Mektića i Škugora, a hrvatski par osvojio je pet s tim da smo uračunali četiri za break. Svega 27 minuta trajao je posljednji set i Mektić i Škugor su sa 6:3 došli do slavlja.

U sljedećem kolu očekuju ih Dodig i Polašek što znači da će Hrvatska imati barem jednog tenisača u četvrtfinalu Wimbledona.

Wimbledon, parovi (m):
Pierre-Hugues Herbert/Andy Murray - Nikola Mektić/Franko Škugor (6) 7:6(4) 4:6 2:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!