Copa America 2019., nokaut faza, za 3. mjesto, 06.07.2019, 21:00 h
Argentina
Argentina 2:1 Čile
Čile

Argentina treća pobjedom protiv Čilea, Messi i Medel pocrvenili nakon sukoba

Mihaela Bradovski • subota, 06.07.2019.
Argentina treća pobjedom protiv Čilea, Messi i Medel pocrvenili nakon sukoba
Foto: EPA

U susretu za treće mjesto na Copa Americi Argentina je bila bolja od Čilea s 2:1 u susretu s dva crvena kartona i to za Lea Messija i Garyja Medela...

Argentina je osvojila treće mjesto na Copa Americi, a u borbi za odličje svladala je Čile. Bio je to očekivano čvrst i nervozan dvoboj, takav je gotovo svaki kada se susreću ove reprezentacije, a pobjeda je pripala Argentincima zahvaljujući ranim golovima.

Argentina je imala sjajan ulazak u utakmicu i do pogotka je došla već u 12. minuti. Sergio Agüero bio je strijelac, Messi ga je lukavo proigrao dubinskom loptom nakon prekršaja na centru, ovaj je pobjegao čuvaru, prošao i vratara te nakon toga mirno poslao loptu u mrežu.

Novi problemi za Čile samo pet minuta kasnije. Igru je zbog ozljede morao napustiti Alexis Sanchez, a zamijenio ga je Junior Fernandes.

Čileanska obrana još jednom se raspala u 22. minuti. Ovaj put Lo Celso je sjajnim proigravanjem kroz obranu pronašao Paula Dybalu koji dolazi sam pred vratara i zabija.

U 40. minuti hrabra odluka suca i nakon pregleda VAR-a. Naime lopta je otišla van terena, zagradio ju je Gary Medel, a pratio ga je Messi. Kada su se vraćali u teren, Medel je krenuo na Messija, došlo je do naguravanja i sudac ih je obojicu isključio. Bilo je to tek drugo isključenje Messija u karijeri.

Vrlo brzo u drugom dijelu susret se zakomplicirao. Dosuđen je kazneni udarac za Čile nakon što je Lo Celso faulirao Aranguiza, loptu je uzeo Arturo Vidal i rutinski zabio za 2:1.

U nastavku susreta ipak nije bilo novih promjena rezultata, ostalo je 2:1 za Argentinu.

Argentina - Chile Rezultati uživo

Copa America 2019., nokaut faza

za 3. mjesto

Argentina2:1Čile

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!