Tenis

Dodig i Polašek porazili Mektića i Škugora za četvrtfinale Wimbledona!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2019.
Dodig i Polašek porazili Mektića i Škugora za četvrtfinale Wimbledona!
Foto: EPA

U četvrtfinale konkurencije prošao je Ivan Dodig s Filipom Polašekom, a u tri je seta bolji bio od hrvatske kombinacije Nikola Mektić/Franko Škugor...

Ivan Dodig u paru s Filipom Polašekom izborio je nastup u četvrtfinalu Wimbledona. Danas je igrao protiv hrvatske kombinacije, a ujedno i šestih nositelja, Nikole Mektića i Franka Škugora.

Do pobjede su stigli u tri seta sa 7:6, 6:4, 7:6, poslije dva sata i 17 minuta igre. U četvrtfinalu i čekaju bolji iz dvoboja Gonzales/Qureshi - Daniell/Koolhof.

U prvom setu oba su para čvrsto držala svoje servise te nismo vidjeli nijednu break šansu. U 13. igri sve je bilo izjednačeno do 4:4, a tada Dodig i Polašek dobivaju dva uzastopna poena, nakon čega koriste svoju drugu set loptu.

Treći gem drugog seta donio im je i prvi break na meču. Nakon toga spasili su četiri break šanse hrvatskog para te ga mirno zaključili u svoju korist.

U trećem setu vidjeli smo reprizu prvog seta. Nije bilo break šansi, a u tie-breaku Dodig i Polašek uspijevaju se odvojiti te doći do pobjede sa 7:3.

Wimbledon, osmina finala:
Ivan Dodig/Filip Polašek - Nikola Mektić/Franko Škugor 7:6 (5), 6:4, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!