Afrički kup nacija, nokaut faza, četvrtfinale, 10.07.2019, 18:00 h
Senegal
Senegal 1:0 Benin

Senegal probudio Benin iz sna i eliminirao ga s Afričkog kupa nacija

Branimir Korać • srijeda, 10.07.2019.
Senegal probudio Benin iz sna i eliminirao ga s Afričkog kupa nacija
Foto: EPA

Senegal je prvi polufinalist Afričkog kupa nacija nakon što je u četvrtfinalu svladao Benin s 1:0. San Benina koji je odrađivao najbolje natjecanje u svojoj povijesti, ali više od ovog nije mogao...

Prvo četvrtfinale Afričkog kupa nacija završilo je očekivano. Senegal je izborio prolaz u polufinale, Benin nije imao snage za novu senzaciju, ipak je izgubio 1:0.

Senegal je odradio dobar posao, možda igrom nije oduševio, ali bilo je dovoljno za pobjedu. Jedan pogodak 20 minuta prije kraja riješio je pitanje pobjednika.

Ušao je Senegal bolje u utakmicu i imao nekoliko pokušaja u ranoj fazi, ali nije došao do pogotka. Benin je igrao dosta zatvoreno i koncentrirao se na brzu tranziciju.

Ipak, u 25. minuti bio je blizu pogotka. Dosuđen je slobodni udarac u opasnoj zoni, izveo ga je Pote, ali lopta je otišla malo pokraj gola.

U prvom poluvremenu nadmoćni Senegalci nisu uspjeli konkretizirati terensku premoć i na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugo poluvrijeme ušlo se burno s dobrim prilikama na obje strane. Prvo je Benin promašio sjajnu priliku nakon što su Pote i Mounie upropastili odličnu situaciju da bi na drugoj strani odmah zaprijetio i Niang, ali ni on nije pogodio.

U 70. minuti Senegal je došao do pobjedničkog gola. Mane je proigrao Gueyea koji dolazi pred vratara i zabija. Lijepa akcija i lijepa završnica.

Odmah nakon toga uz pomoć VAR-a nije priznat pogodak Manea zbog minimalnog zaleđa, Senegal je do kraja susreta imao još niz dobrih prilika, ali ostalo je 1:0. Benin je, inače, susret završio s igračem manje nakon što je u 83. minuti isključen Verdon.

Senegal - Benin Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

četvrtfinale

Senegal1:0Benin
Nigerija2:1Južna Afrika
Obala Bjelokosti3:4 **Alžir
Madagaskar0:3Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis10.07.2019. u 21:19
    beninu je diskutabilno poništen gol za vodstvo, vrijedi spomenuti u izvještaju.
    cameosis