Afrički kup nacija, nokaut faza, četvrtfinale, 11.07.2019, 21:00 h
Madagaskar 0:3 Tunis
Tunis

Bajka Madagaskara u Afričkom kupu nacija je završila, Tunis odlazi u polufinale

Jan Šneler • četvrtak, 11.07.2019.
Bajka Madagaskara u Afričkom kupu nacija je završila, Tunis odlazi u polufinale
Foto: EPA

Lijepa priča autsajdera Madagaskara zaključena je porazom od Tunisa (0:3) u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija...

Proteklih dana mnogi su uživali u lijepoj priči Madagaskara na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija. Momčad od koje je rijetko tko očekivao dobar rezultat i debitanti koji su pokazali kako novac nije presudan faktor u nogometu, zaključili su natjecanje na prvenstvu afričkog kontinenta. Bolji je bio favorizirani Tunis s uvjerljivih 3:0.

Od samog početka utakmice bilo je vidljivo kako je Tunis bolji protivnik. Madagaskar se nije panično povukao i očajnički branio te je imao svojih izleta prema naprijed i ozbiljnih pokušaja. Ipak, Tunižani su klasa više, da ne kažemo daleko bolji protivnik i prije ili kasnije bilo je jasno kako će Madagaskar pokleknuti.

Dogodilo se to sredinom drugog dijela. Prvo je u 52. minuti Ferjani Sassi zabio za 1:0, da bi samo nekoliko minuta kasnije Youssef Msakni spretno došao do lopte i pogodio za povećanje vodstva. Nominalno najbolji tuniški igrač Wahbi Khazri zabio je pogodak odmah nakon poluvremena, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Madagaskar je bio slomljen brzo primljenim pogocima i nije bio toliko ozbiljan protivnik kao u prvih 45 minuta. Konačno, Naim Sliti je u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 0:3.

Tunižane sada čeka zahtjevan meč protiv Senegala u polufinalu Afričkog kupa nacija. Drugi polufinalni par čine Alžir i Nigerija.

Madagascar - Tunisia Rezultati uživo

Afrički kup nacija, četvrtfinale:
Madagaskar - Tunis 0:3

Afrički kup nacija, nokaut faza

četvrtfinale

Senegal1:0Benin
Nigerija2:1Južna Afrika
Obala Bjelokosti3:4 **Alžir
Madagaskar0:3Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!