Afrički kup nacija, nokaut faza, četvrtfinale, 10.07.2019, 21:00 h
Nigerija
Nigerija 2:1 Južna Afrika
Južna Afrika

Troost-Ekong u samoj završnici zabio za pobjedu Nigerije i polufinale

Branimir Korać • srijeda, 10.07.2019.
Troost-Ekong u samoj završnici zabio za pobjedu Nigerije i polufinale
Foto: EPA

Nigerija se pridružila Senegalu u polufinalu Afričkog kupa nacija pobjedom protiv Južne Afrike 2:1. Tek u samoj završnici Nigerijci su osigurali pobjedu golom Troost-Ekonga...

Nigerija je upisala novu pobjedu na ovogodišnjem izdanju Afričkog kupa nacija, ovaj put protiv Južne Afrike i tom pobjedom 2:1 došla je do polufinala. Nije bilo jednostavno, Južna Afrika do 89. minute držala je 1:1, ali onda je došlo do pogreške vratara Južnoafrikanaca, Troost-Ekong je pomalo sretno naišao na loptu i zabio za pobjedu.

Trebalo je gotovo pola sata za prvu priliku i ona je odmah pretvorena u pogodak. U 27. minuti Iwobi je proigrao Chukwuezea, njegov prvi pokušaj je zapeo u bloku, ali ponovno dolazi do lopte iz drugog pokušaja šalje je u mrežu.

Chukwuezeu je ovo bio prvi pogodak u dresu Nigerije, prvi i odmah ovako bitan. Na odmoru je stajalo tih 1:0 i to zasluženo. Južna Afrika u prvom poluvremenu prema naprijed nije pokazala gotovo ništa.

U drugi dio Nigerija je ušla odličnim pokušajem Eteba koji je dobro pucao izvana, ali Williams je spasio Južnu Afriku.

Kontrolirala je Nigerija rezultat i imala prednost sve do 71. minute. Tada Tau ubacuje, a Zungu glavom zabija za 1:1. Na prvi pogled izgledalo je kao da je u zaleđu, međutim nakon pregledavanja snimke gol je ipak priznat jer je Ighalo igrao leđim loptom i tako je proslijedio do Zungua.

I kada se činilo da će susret otići u produžetke, Nigerija je došla do poravnanja. U 89. minuti nakon ubačaja iz kornera Williams je odletio u prazno, lopta je došla do natrčalog Troost-Ekonga koji je šalje u praznu mrežu.

Velika pogreška vratara Južne Afrike koji je dobro branio do te kobne 89. minute kada je lošim izlaskom na loptu omogućio Nigeriji pogodak za pobjedu.

Nigeria - South Africa Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

četvrtfinale

Senegal1:0Benin
Nigerija2:1Južna Afrika
Obala Bjelokosti3:4 **Alžir
Madagaskar0:3Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!