Afrički kup nacija, nokaut faza, četvrtfinale, 11.07.2019, 18:00 h
Obala Bjelokosti
Obala Bjelokosti 3:4 Alžir
Alžir

Alžir boljim izvođenjem jedanaesteraca preko Obale Bjelokosti do polufinala Afričkog kupa nacija

Branimir Korać • četvrtak, 11.07.2019.
Alžir boljim izvođenjem jedanaesteraca preko Obale Bjelokosti do polufinala Afričkog kupa nacija
Foto: EPA

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Alžir i Obala Bjelokosti u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija, a u polufinale je otišao Alžir. Alžirci su bili mirniji u raspucavanju i izborili su polufinale boljim izvođenjem jedanaesteraca...

Kao što se i očekivalo, najjači par četvrtfinala Afričkog kupa nacija ponudio je dobru utakmicu, a na kraju je o putniku u polufinale odlučivalo raspucavanje s 11 metara.

Alžir je u dosadašnjem dijelu turnira pokazao više i iako Obala Bjelokosti nema ništa slabiji roster, upravo taj bolji dojam stavio je Alžirce u blagu ulogu favorita.

Bjelokošćani nisu loše otvorili utakmicu i već u šestoj minuti imali su dobru priliku preko Maxa Gradela koji je dobro pucao, činilo se da će lopta završiti u mreži, ali Rais M'Bohli ju je nekako skrenuo u vratnicu.

Alžir nije ništa zaostajao i desetak minuta kasnije i on je imao odličnu priliku. Kreirali su je Bounedjah i Mahrez, igrač Manchester Cityja izborio se za poziciju za udarac, ali lopta je otišla malo pokraj vratnice.

U 20. minuti ipak pogodak. Bensebaini je odradio dobar posao, ušao s loptom u 16 metara, pronašao Sofianea Feghoulija koji zabija za 1:0.

U završnici prvog poluvremena skoro je pogreška Kanona bila kažnjena, Mahrez je došao do lopte, no njegov pokušaj je izblokiran da bi nakon toga u bloku završio i pokušaj Bounedjaha.

Odmah na početku drugog dijela Alžir ima sjajnu priliku za povećanje vodstva. Dosuđen je kazneni udarac, izveo ga je Bounedjah i pucao u gredu.

Burno je krenulo pa je tako dvije minute kasnije bilo vatre na drugoj strani, Kodjia je pokušao, ali niti on nije imao sreće.

Što nije napravio tada, Kodjia je napravio u 62. minuti kada je lijepo pogodio u donji kut i poravnao na 1:1 te vratio Bjelokošćane u utakmicu.

Alžir je vrlo brzo kreirao dvije dobre prilike koje nije iskoristio, do kraja regularnog dijela bio je opasniji protivnik, ali ostalo je 1:1 i krenuli su produžeci. Tamo je bilo ponešto prilika na obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Odluka je pala s 11 metara gdje je Alžir bio mirniji. Prvo je Bonyju obranio M'Bolhi, zatim u petoj seriji Belaili gađa vratnicu, ali isto radi i Serey Die i Alžir prolazi dalje.

Ivory Coast - Algeria Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

četvrtfinale

Senegal1:0Benin
Nigerija2:1Južna Afrika
Obala Bjelokosti3:4 **Alžir
Madagaskar0:3Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!