Košarka

Četvrta utakmica - četvrti poraz: Hrvatska prespavala drugu četvrtinu

Jan Šneler • srijeda, 10.07.2019.
Četvrta utakmica - četvrti poraz: Hrvatska prespavala drugu četvrtinu
Foto: Pixsell

Niti u četvrtom susretu na NBA Ljetnoj ligi hrvatska košarkaška reprezentacija nije stigla do pobjede, a u srijedu je bolja bila momčad Dallas Mavericksa...

Hrvatska - Dallas Mavericks 71:79 (17:19, 8:22, 21:20, 25:18)

Hrvatska: Pavle Marčinković 12, Željko Šakić 6, Antonio Vranković 12 (6sk), Roko Badžim 6, Roko Rogić 15 (6as), Krešimir Radovčić, Marjan Čakarun, Mateo Drežnjak 12, Luka Babić, Domagoj Vuković 4, Ivan Ramljak, Marin Marić 4

Dallas Mavericks: Antonius Cleveland 14 (5ol), Isaiah Roby 9 (6sk), Kostas Antetokounmpo 3, Josh Reeves 15, Daryl Macon 9 (6as), Wael Arakji 4, Youssou Ndoye, Dyshawn Pierre, Trahson Burrell 2, Finn Delany 4, Shayne Whittington 19, Yudai Baba

Veliki pokojni hrvatski pjevač, Oliver Dragojević, pjevao je Ništa nova, ništa nova..., a to se može reći i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na NBA Ljetnoj ligi. U četvrtom susretu odigranom protiv Dallas Mavericksa, Hrvatska je pokazala dvije strane igre i nažalost upisala četvrti poraz.

Početak susreta, odnosno cijelo prvo poluvrijeme bilo je za zaborav. U prvoj četvrtini igra je izgledala koliko toliko solidno i s nekom idejom, ali sve se raspalo u drugoj četvrtini koju su izabranici Veljka Mršića odigrali katastrofalno. Slično kao u jučerašnjem susretu protiv Oklahoma City Thundera, dogodila se crna rupa i Mavsi su serijom 18:1 došli do ogromne prednosti. Hrvatska je postigla svega osam poena i gubila je na odmoru s 41:25.

U nastavku je to izgledalo puno bolje, naročito u posljednjoj četvrtini u kojoj je Hrvatska spustila nekoliko puta na četiri poena zaostatka pa imala i nekoliko napada za potpuno priključenje, no opet su se dogodile pogreške, izgubljene lopte i sve je otišlo u nepovrat. Epilog je pobjeda Mavsa 79:71, njihova treća na Ljetnoj ligi.

Kod Hrvatske je najbolji bio Roko Rogić s 15 poena, dok su Pavle Marčinković, Antonio Vranković i Mateo Drežnjak postigli po 12 koševa. Kod Mavsa, Shayne Whittington postigao je 19 poena.

Iako su odigrali sve preliminarne utakmice, hrvatski košarkaši još uvijek ne odlaze kući. Moraju odigrati barem još jednu utakmicu u nokaut fazi.

NBA Ljetna liga, 4. utakmica:
Hrvatska - Dallas Mavericks 71:79

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!