Rukomet

Hrvatska juniorska reprezentacija nastup na Europskom prvenstvu otvorila porazom od jake Danske

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.07.2019.
Hrvatska juniorska reprezentacija nastup na Europskom prvenstvu otvorila porazom od jake Danske
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska ženska junorska rukometna reprezentacija doživjela je poraz od Danske 24:18 (13:6) na početku Europskog prvenstva kojemu je domaćin mađarski Gyor.

Višestruke europske prvakinje sjajno su otvorile susret. Već nakon nepunih pet minuta imale su 4:0, a hrvatske rukometašice su s dosta grča i straha ušle u utakmicu. Napravile su neobično puno tehničkih pogrešaka u otvaranju i time zapravo olakšale posao Dankinjama. Svoj prvi pogodak postigle su nakon pet minuta i 23 sekunde igre. Ni obrana 5-1 nije najbolje reagirala, nedostajalo je prave agresivnosti, pa su mlade danske rukometašice lako dolazile do hrvatskih vrata. U prvih 30 minuta Hrvatska je samo jednom uspjela zabiti dva pogotka za redom. Među Dankinjama u prvom poluvremenu čak se devet igračica upisalo u strijelce. Na predah je Hrvatska otišla s zaostatkom od sedam pogodaka 6:13.

U nastavku je bilo dosta uspona i padova u igri obje reprezentacije. Hrvaticama je ponovno trebalo gotovo pet minuta za prvi pogodak. Srećom onda je na vratima odlično počela braniti Karmela Pokopac i Hrvatska je napravila niz od četiri pogotka za redom, te u 43. minuti stigla na samo četiri pogotka zaostatka 12:16. Danski izbornik brzo zove minutu predaha i uspijeva prekinuti dobar ritam Hrvatske. Njegove igračice uzvraćaju serijom 4:0 i ponovno bježe na velikih osam pogodaka razlike 12:20. Onda se budi Lea Franušić pa Hrvatska smanjuje i u 54. minuti dolazi na 16:20. I to je bilo sve. U posljednjih šest minuta hrvatska je reprezentacija postigla samo dva pogotka, jedan sa sedam metara, drugi iz igre, a Danska je na drugoj strani četiri puta bila precizna i rutinski privela kraju susret.

Sa šest pogodaka Ema Guskić najefikasnija u hrvatskim redovima. Četiri je dala Lucija Jandrašić, tri Lea Franušić. Kod Danske prvo ime Aagot Hansen također sa šest pogodaka.

U prvom suretu skupine Nizozemska je pobijedila Njemačku 31:30. Hrvatska sljedeći susret igra 12. srpnja u 14:30 s Njemačkom.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!