Afrički kup nacija, nokaut faza, finale, 19.07.2019, 21:00 h
Senegal
Senegal 0:1 Alžir
Alžir

Alžir sretnim golom iz druge minute do prve titule nakon 1990. godine

Branimir Korać • petak, 19.07.2019.
Alžir sretnim golom iz druge minute do prve titule nakon 1990. godine
Foto: EPA

Reprezentacija Alžira pobjednik je Afričkog kupa nacija. U finalnom dvoboju Alžir je svladao Senegal s 1:0 golom već iz druge minute susreta...

Od 1990. godine Alžir čeka na titulu pobjednika Afričkog kupa nacija. Napokon ju je dočekao finalnom pobjedom protiv Senegala 1:0.

U dosadašnjem dijelu turnira Alžir je ostavio odličan dojam, međutim u finalu nije bio bolji protivnik. Senegal je bio puno opasniji i kvalitetniji, ali sreća nije bila na njegovoj strani. Alžir je gušio napade protivnika, nije previše pokušavao prema naprijed i izdržao je bez primljenog gola.

Susret je odlučen već u drugoj minuti kada je Baghdad Bounedjah povukao napad i onda zapucao s ruba kaznenog prostora, Salif Sane ušao je u blok, a lopta se odbila visoko i u čudnom luku pod gredu otišla u kut gola.

Nesretni Sane ozlijedio se na početku turnira i tek ovdje se vratio i to umjesto najboljeg senegalskog braniča Kalidoua Koulibalyja koji je zbog suspenzije propustio finale.

Senegal se dosta mučio doći do prave prilike pa je tako pokušaj M'Bayea Nianga izvana u 38. minuti bio jedan od rijetkih koji su izazvali nekakvu reakciju s tribina.

U 60. minuti dosuđen je kazneni udarac za Senegal. Zbog igranja rukom Guedioure dosuđen je kazneni udarac, ali nakon pregledavanja snimke, ta odluka je poništena.

Kako je susret odmicao, tako je očekivano Senegal sve više stvarao probleme Alžiru pa je tako u 83. minuti Sarr opalio iz voleja malo preko gola.

Alžir se uspio obraniti i moglo je početi veliko slavlje.

Senegal - Algeria Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

finale

Senegal0:1Alžir

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!