Vodeni sportovi

Joković: "Svaki kontakt i dodir bio je na vrhuncu, više smo željeli pobjedu"

Petar Jenjić • subota, 27.07.2019.
Joković: "Svaki kontakt i dodir bio je na vrhuncu, više smo željeli pobjedu"

U razgovoru za HRT nakon utakmice Maro Joković kazao je kako je hrvatska igra danas imala glavu i rep, da je bila organizirana te da je zasluženo nastavila kontinuitet osvajanja medalja...

Maro Joković definitivno je bio igrač utakmice i najzaslužniji za brončanu medalju, a nakon utakmice za HRT je istaknuo da se uvijek lijepo vratiti kući s medaljom.

"Nije se bilo lako psihički podignuti nakon polufinala. Ovo je veliko natjecanje, medalja i uspjeh, ne možemo zanemariti to. Kući se uvijek lijepo vratiti s medaljom. Odlazimo zadovoljni, bila je ovo naša dobra predstava i dobra škola da se nakon teškog poraza uspijevamo pripremiti za ovo. Bili smo svi na vrhuncu i čestitam svim igračima i stručnom stožeru."

"Igra je imala glavu i rep, bili smo dobro organizirani. Pokrili smo najvažnije pucače, bekovi su odradili svoj dio posla, Bijač je bio nevjerojatan na golu. Odradili smo svoj dio posla. Bili smo pokretni, komunicirali smo, željeli smo to. Obrana je bila kakva je bila u ranijem dijelu turnira i veseli me da je ponovno tako."

Bila je ovo sedma uzastopna medalja na Svjetskim prvenstvima, a Jokoviću ukupno šesta.

"Meni je šesta, ali ovo je lijep kontinuitet. Imamo teških problema s kadrom, svake godine ispadnu nam jedan ili dva igrača zbog koje kakvih razloga, ali uvijek smo u borbi za medalju, težak smo protivnik najboljim reprezentacijama svijeta. To je ohrabrujuće i nadam se da će mlade generacije koje dolaze nastaviti. Na nama je da im sada sve to znanje i ozračje prenesemo i da Hrvatska ostane u vrhu vaterpola."

U konačnici se činilo kako je Hrvatska više željela pobjedu, tvrdi Joković.

"Psihički dio bio je najvažniji, poraz od Španjolske nas je poremetio. Svaki kontakt i dodir bio je na vrhuncu, više smo željeli pobjedu. To je cilj koji nismo uspjeli ispuniti, ako nastavimo s ovakvim igrama, u to vjerujem već na sljedećem Europskom prvenstvu. Moramo sada vidjeti gdje smo griješili i koje segmente treba popraviti, da na sljedećim natjecanjima budemo bolji i s boljom statistikom, a na kraju da igramo finale jer to je nešto čemu svaki sportaš teži, to nam je u krvi i nadam se da ćemo u idućim natjecanjima doći do toga."

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!