Tenis

Donna Vekić za manje od sat i pol nadigrala bivšu prvu igračicu svijeta

Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2019.
Donna Vekić za manje od sat i pol nadigrala bivšu prvu igračicu svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić prola je u četvrtfinale jakog turnira u San Joseu i to odličnim nastupom u osmini finala protiv nekadašnje prve igračice svijeta Viktorije Azarenke...

Zvučna pobjeda za Donnu Vekić bez obzira na formu u kakvoj se nalazi Viktoria Azarenka. Donna je odigrala vrlo dobar meč i ubilježila je zasluženu pobjedu protiv vrlo teškog protivnika. Slavila je za manje od sat i pol sa 6:3, 6:4.

Vekić je dominirala od početka i igrala je bolje nego kolo ranije protiv Misaki Doi kada je izgubila jedan set. Ovdje Azarenki nije dopustila da joj potpuno zakomplicira život i svladala ju je u dva seta.

Donna je krenula u meč dosta nervozno i Azarenka je povela s 4:1 uz dvostruki break, međutim nakon toga slijedi buđenje i Vekić uzima pet gemova zaredom i ujedno i prvi set sa 6:4.

I u drugi set Azarenka je ušla uz break, povela s 2:0, no ovaj put Vekić se brže vraća. Uspjela je poravnati na 2:2 te u završnici kod 4:3 napraviti novi break.

Na servisu za meč bilo je malo nervoze i Azarenka je došla do 15:40, ali Vekić se uspjela vratiti, izboriti meč loptu i odmah je i iskoristiti.

Hrvatska tenisačica prošla je u četvrtfinale gdje bi trebala imati čak i lakši posao protiv američke kvalifikantice Kristie Ahn.

San Jose, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska, 5) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!